Jaký byl rok 2017 – jeho významné okamžiky v obrázcích

Alla Želinská 2017-12-20 13:19:00

Narození, svatby, jubilea, setkání, překvapení, návraty, začátky i završení… Pojďme se podívat na okamžiky roku, s nímž se loučíme. Prvním miminkem roku na Podbořansku byl František Holý – v pondělí 2. ledna brzy ráno se v žatecké porodnici narodil mamince Míše Sujové ze Soběchleb a na světě ho přivítal i tatínek František, jenž byl u porodu… Podbořanští hasiči v březnu slavili 145. výročí od založení, dostali nový zásahový vůz a nový prapor, na slavnost se sjeli snad všichni starostové regionu – mezi nimi i dvě starostky Jitka Dondová a Jana Kronďáková.

Obec Lubenec letos ocenila Danu Šaškovou titulem Pedagog roku, k němuž patří cínová medaile z dílny cínaře Josefa Nejedlého. V zámeckém parku v Krásném Dvoře se po dlouhých letech a rozsáhlé rekonstrukci otevřel pro veřejnost skvostný novogotický templ s rozhlednou a všechny jeho krásy včetně opravené sochy maršála Schwarzenberga uvnitř s radostí ukázala kastelánka Michaela Hofmanová. V Blšanech rodina Jelínkových se v červnu rozrostla o třetí dítě – holčičku Heike maminka porodila doma a matrikářka Šárka Škulavíková na městském úřadě tak poprvé v životě a za posledních 50 let historie městského úřadu vyplňovala rodný list s místem narození - domácí adresou miminka. Blšany také od letošního jara mají po delší době nového místostarostu, Štefana Škulavíka, jenž v nové roli vítal občánky. Třeťák Tobiáš Křížek z Podbořan zvítězil v celostátní výtvarné soutěži a k úspěchu mu přáli její patroni herci Marie Doležalová a Marek Zelinka. Na GSOŠ Podbořany maturovali „klasičtí” žáci i v nástavbě, v létě se vzali v kostele ve Valči naši sympatičtí aktivisté Edita Langpaulová a David Šebesta, zlatou svatbu letos oslavili manželé Karel a Zdeňka Spurní, s žáky i se školou se letos rozloučila dlouholetá ředitelka ZŠ Příčná v Podbořanech Eliška Vaňatová, poprvé do školy letos šly Klárka a Karolínka Brodských z Podbořan i nerozlučné kamarádky Kačenka Šimková a Karolínka Rajchmannová z Kryr. Ve Vroutku na již 18. ročníku Rock for Churchill se opět šlapalo pro dobrou věc, v podbořanském Domově pro seniory česali chmel starosta města i poslankyně parlamentu. V Nepomyšli nový kabát dostal kostel sv. Mikuláše a lidé v něm poprvé zhlédli unikátní malby. Obdivuhodné 105. narozeniny oslavila letos Marie Klímová z Kryr a Václav Kostka z Lubence a Martin Zelený z Kryr, osmdesátinásobní dárci krve, letos převzali zlatý kříž třetí třídy Českého červeného kříže.

K významným okamžikům roku 2017 se ještě vrátíme v prvním čísle Regionu v roce 2018. Všem krásné Vánoce!


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video