Nebudete v den voleb doma? Zažádejte si o voličský průkaz

Lucie Steklá 2017-12-27 14:19:00

Okres Louny (lus) V lednu nás čekají prezidentské volby. Ti z vás, kteří se ve dny voleb, tedy 12. a 13. ledna 2018 (případné druhé kolo ve dnech 26. a 27. ledna 2018), nebudou zdržovat ve volebním okrsku v místě svého trvalého pobytu, mohou volit na voličský průkaz.

Žádost o vystavení voličského průkazu mohou zájemci podat osobně. V tomto pří-padě není písemná žádost vyžadována, neboť obecní úřad o žádosti voliče po pro-kázání jeho totožnosti učiní úřední záznam, ve kterém veškeré potřebné údaje uvede. Občané o něj mohou požádat do uzavření stálého seznamu voličů, tedy do středy 10. ledna 2018 do 16 hodin. 

Žádat je možné také podáním doručeným nejpozději sedm dnů přede dnem volby, tj. do 5. ledna 2018 příslušnému obecnímu úřadu. Podání může být učiněno v těchto formách: v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče, nebo v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové schránky.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video