Vánoce v Baltíku oslavili velkou prezentací programů

Markéta Chalupová 2017-12-26 11:07:00

Žatec (mch) Přehlídka prací malých programátorů z žateckého kroužku Baltík přilákala v neděli 10. prosince do jejich učebny desítky návštěvníků.

Každý, kdo minulou neděli do Baltíku zavítal, dostal hned ve dveřích lísteček se jmény účastníků tradiční soutěže Vánoce s Baltíkem, na kterém měl zaškrtnout nejvýše pět programů, které se mu zalíbí. Sedmnáct hochů a jedna dívka pak předvedlo celkem sedmnáct programů na téma Vánoce, na jednom projektu totiž pracovali hoši ve dvojici. Prezentaci zahájil ostřílený baltíkář Martin Kouba, jehož program neměl mezi ostatními konkurenci. „Martina jsme jako prvního vybrali záměrně, aby všem ukázal, jak má program vypadat. Je jasné, že nasadil laťku hodně vysoko, na kroužek chodí už několik let, a tak se mu letošní začátečníci nemohou rovnat. Důležité ale je, že si dali na svých programech záležet,“ uvedla začátek soutěže vedoucí kroužku Martina Moravcová. Pak už následovaly další prezentace, každý z hochů se představil, řekl, jak dlouho už na kroužek chodí a popsal svůj program. Vzhledem k tomu, že k dvanácti pokračujícím letos přibylo šestnáct začátečníků různého věku, byla soutěž rozdělená na tři kategorie. Mezi nejmenšími začátečníky, kteří chodí na „Čarování“ zvítězil Eda Pop, v kategorii začátečníci pak první příčku obsadila jediná dívka Adélka Freibergová a v pokročilých zvítězil, jak všichni očekávali, Martin Kouba. Jejich programy postoupily do celostátní korespondenční soutěže Vánoce s Baltíkem 2017, ve které Martin Kouba obhajuje první místo v kategorii A.

Nikdo ale neodcházel smutný, všichni soutěžící obdrželi drobné dárky, a hlavně trička, ve kterých budou vyjíždět na závody. Děti z žateckého Baltíku jsou totiž velmi šikovné a účastní se i celorepublikových a mezinárodních soutěží. Od září již stihli například celostátní Povltavské setkání v Českých Budějovicích, kde Martin Černý v soutěži pro 1. stupeň ZŠ obsadil 6. místo a M. Kouba se jako žák 6. třídy dokázal mezi konkurencí o dost starších dětí z 8. a 9. tříd probojovat na místo 8. Své kvality potvrdili i letošní začátečníci na Baltíkování v Bílině kde osadil Richard Čech 2. místo, 3. místo patřilo Matouši Chalupovi a 4. místo si vybojoval Marcel Baron.

„Jsem ráda, že Baltík děti baví a mají z toho, co vytvoří radost. Snad jsou spokojení i rodiče. Potěšilo mě, když mi v neděli po soutěži jedna maminka řekla, že se děti u nás hodně naučí a od září, co do kroužku nastoupily, je vidět veliký posun,“ uzavírá Martina Moravcová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video