Stadion nese název po legendě

Redakce 2011-11-02 00:02:00

Louny – Ve středu 26. října zavítala na lounskou radnici milá návštěva. Starosta Jan Kerner zde spolu se svým zástupcem Pavlem Csonkou přivítal Stanislavu Novákovou, manželku lounského rodáka a vynikajícího československého fotbalového reprezentanta Ladislava Nováka. Tento skvělý člověk a ve své době jeden z nejlepších obránců v Evropě zemřel letos 21. března ve věku nedožitých 80 let. Čestné občanství Loun mu bylo uděleno 20. září 2004 a na 6. zasedání zastupitelstva města bylo schváleno pojmenování Městského fotbalového stadionu Louny na Městský fotbalový stadion Ladislava Nováka. To byl také důvod návštěvy paní Novákové, která přijela v doprovodu svých dětí.

Ladislav Novák se narodil 5. 12. 1931 a v Lounech hrál fotbal celkem šest let. Svůj fotbalový život strávil v Dukle Praha, kde se stal jednou z klíčových postav v éře Josefa Masopusta. V letech 1952 – 1966 reprezentoval Československo, za které sehrál 75 zápasů, z toho 71 s kapitánskou páskou. Byl na třech mistrovstvích světa a vedle stříbra z Chile získal i bronz na mistrovství Evropy v roce 1960. Po skončení hráčské kariéry se stal trenérem a na začátku sedmdesátých let minulého století vedl krátce i československou reprezentaci. S Duklou získal osmkrát mistrovský titul, další titul jako trenér v roce 1982.
Symbolická vzpomínka na Láďu Nováků, jak mu snad všichni říkali, se uskutečnila před areálem fotbalového stadionu FK Louny. Zde za účasti nejen vedení radnice, ale i občanů a fotbalistů oddílu ředitel lounského archivu Bohumír Roedl připomenul osobnost Ladislava Nováka. Vyvrcholením oslavy bylo slavnostní přestřižení pásky a pozvánka k prohlídce stadionu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video