Naši prezidenti v podbořanském muzeu

Redakce 2017-12-28 09:04:43

Podbořany (rh) V muzeu v Podbořanech se ve středu 13. prosince konala přednáška historika a politologa Michala Pehra, který k nám již poněkolikáté zavítal na pozvání Miroslava Švarce. Přednášku uspořádal díky výtěžku z prodeje kalendářů Podbořan.

PhDr. M. Pehr se specializuje na problematiku novodobého politického myšlení a na historii Československé republiky (zejména období 1945 – 1948).

Tématem středečního setkání byl historický náhled na budování prezidentského úřadu od zrodu republiky, následné role našich prezidentů a zamyšlení se nad tím, co očekávala a co očekává naše společnost od role prezidenta. Věděli jste, že prezident Beneš „zdědil“ po Masarykovi služebního koně? Že paní Chvalkovská zachránila svému muži život, když odmítla roli budoucí první dámy a volba tak padla na E. Háchu, který za svou roli zaplatil ztrátou duševního zdraví? A závěrem poslední otázka k zamyšlení – jak vnímáme dnes roli a poslání hlavy státu?

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video