Úvod   /   Sport   /   Pohybem do nového roku

Pohybem do nového roku

Lucie Steklá 2017-12-30 16:49:19

Na novoroční pondělí je na Lounsku připraveno několik sportovních akcí. Turisté chystají pochody, běžečtí nadšenci se vyběhnou na Červeňák.

Již na půl devátou ráno je připraven start sedmnáctikilometrového pochodu Novoroční výstup na Oblík, již po 41té v pořadí. Účastníci mají sraz 1. ledna na Suzdalském náměstí v Lounech. V deset hodin dopoledne startuje druhý pochod, a to Novoroční výstup na Blšanský Chlum. Zájemci startují z parkoviště u Kauflandu. Tradiční novoroční procházka na Krásnou vyhlídku se koná v Peruci. Pěší vycházejí v 13.30 hodin od Tyršova cvičiště. V cíli novoroční výletníky uvítají horké nápoje na zahřátí. O půl hodiny později, ve dvě odpoledne, se mohou zájemci vydat na výšlap na rozhlednu Stradonku. Start je od restaurace ve Stradonicích. V cíli účastníky čeká připravený oheň, kde si budou moci upéct buřty.  

Na Nový rok bude opět pro výletníky, ale také běžce, otevřena rozhledna na Červeňáku. Příchozí přivítá od 10 do 15 hodin. „Tak 1. ledna mezi 10 a 15 hod čekáme novoroční chodce. Na čepu Bohemia Ale od Pivovaru Antoš, gulášová polívka, svařák, rum, jameson a nějaký brčoly. Ať víte, do čeho jdete, a neremcáte, že není kakao, svíčková a teplý punč,“ vzkazují provozovatelé rozhledny na svém facebookovém profilu.

Právě na vrchu Červeňák je cíl Pohodového novoročního běhu, na který zvou běžci z Atletického klubu Louny a Běžeckého klubu Louny. Na výběr jsou dvě tratě, o délce osm a tři kilometry. Osmikilometrová startuje ve 14 hodin u „sedmičky“ (Základní školy Prokopa Holého v Lounech), tříkilometrová na začátku cyklostezky za Dobroměřicemi ve 14.20 hodin. Startující na tři kilometry čekají na běžce osmikilometrové trati a připojí se. Cílem je vrch Červeňáku, kde si běžci vydechnou, občerství se a poté poběží zpět do místa startů.

První den roku 2018 se sejdou také sportovní střelci. Na střelnici Louny Chlum pořádají od 12 hodin 21. ročník Novoročního výstřelu. Akční rojnice + domino VPs. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video