Pojďme si hrát. Škola opět lákala

Redakce 2018-01-17 09:34:48

Podbořany (kb, tk) Gastronomické obory Gymnázia a Střední odborné školy Podbořany si připravily na dny otevřených dveří jako obvykle perfektní servis a ukázku z teplé kuchyně, přípravu palačinek, míchání nápojů, vyřezávání ovoce a zeleniny a skládání ubrousků, které si mohli vyzkoušet i všichni, kdo školu navštívili. V další části prohlídky byla připravena pro tento rok novinka v podobě videomappingu, což je 3D projekce například na krabice a slavnostní tabuli jako v tomto případě. Všichni hosté tak mohli sledovat proměnu stolu a založeného inventáře, kdy se například začala sama servírovat japonská nebo balkánská kuchyně.

Den otevřených dveří zpestřili žáci gastro oborů a jejich učitelky odborného výcviku Kateřina Bartušková a Jitka Pelčíková také velmi zajímavou a atraktivní gastronomickou soutěží. Žáci vytvořili dvě čtyřčlenná družstva, jejichž úkolem bylo připravit hlavní pokrm s cizrnou a chřestem. Vzhledem k tomu, že obě suroviny nepatří právě mezi oblíbené, to byl úkol velmi složitý. Soutěžící však ukázali svoji zodpovědnost, nápaditost a originalitu, vytvořili vlastní recepty a vykouzlili opravdu vynikající pokrmy korunované zajímavými názvy. Všichni zaměstnanci školy i návštěvníci dne otevřených dveří mohli ve školní jídelně soutěžní dobroty ochutnat a hlasovat pro svého favorita. Hodnotila se chuť, kreativita, první dojem.

Více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 18. ledna

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video