Zdravé stromy nekácíme. Jejich stav pečlivě posuzuje odborník

Alla Želinská 2018-01-17 09:40:00

Podbořany (až) Otázku ohledně nedávného kácení stromů u nádrže v Podbořanech jsme směrovali na odbor místního hospodářství a služeb MÚ Podbořany.

„Péče o městskou zeleň je i v Podbořanech stanovena zákonem o ochraně přírody a krajiny, který ukládá vlastníkům povinnost péče o dřeviny rostoucí mimo les a přenáší na ně zodpovědnost za způsobené škody. Proto odbor místního hospodářství a služeb se rozhodl o provedení kontroly dřevin, které se vyskytují na území města,” říká referentka odboru, ekoložka města Martina Elbogenová s tím, že se jedná o tzv. inventarizaci stromů, která pomáhá vést přesnou evidenci a prokazatelný seznam činností v oboru péče o keřovou a stromovou zeleň. Jde především o jednoznačný popis dřevin, zhodnocení biologického a mechanického stavu rostliny a zhodnocení rizik, která jsou spojena s přítomností dřeviny na daném místě. „U každého stromu je navržen nejvhodnější typ ošetření, technologie údržby spolu s naléhavostí zásahu a doporučeným termínem dalšího ošetření a kontroly. Cílem navržených ošetření je stabilizace zjištěných defektů (bezpečné stromy), případně zlepšení podmínek pro růst dřevin a celková prevence,” uvedla Martina Elbogenová. 

 Otázku ohledně nedávného kácení stromů u nádrže v Podbořanech najdete zde

Celý článek najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska, který vychází ve čtvrtek 18. ledna

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video