Vykoledovali přes 71 tisíc korun. Farář osobně poděkoval všem koledníkům

Alla Želinská 2018-01-31 08:30:21

Podbořansko, Žatecko (až) Téměř 85 tisíc korun vykoledovali letos v rámci dobročinné Tříkrálové sbírky skupinky, které chodily na Podbořansku a Žatecku pod záštitou oblastní charity Žatec a římskokatolické farnosti Podbořany. Dobrovolníci s kasičkami a korunami tří králů, mezi nimiž jsou vět-šinou děti, chodili mezi lidmi po městech a obcích od Nového roku až do 14. ledna. Předminulý týden proběhlo rozpečetění kasiček a sčítání vybraných částek.

„Výtěžek sbírky v letošním roce činí 13 302 Kč. Peníze, které jste vhodili koledníkům do kasičky, pomohou 65 % přímo v regionu, a to na provoz charitního šatníku v Žatci: nákup pytlů, provázků, topení, voda atd., 15 % využije na své projekty diecézní Cha-rita v Litoměřicích, 10 % pomůže potřebným v zahraničí, 5 % jde na celostátní projekty a 5 % je režie sbírky. Díky štědrosti Městského úřadu v Žatci můžeme šatník, který využívají i lidé z Podbořanska, provozovat, protože nám každý rok z městského rozpočtu vyčlení finanční prostředky na úhradu nájemného, kde šatník provozujeme, sami bychom toto nezvládli a museli bychom charitní šatník uzavřít. Město Žatec podporuje charitní šatník již desítky let! Za podporou charitního šatníku ale také stojí hrstka velmi důležitých lidí s dobrým srdcem a v charitním šatníku je naleznete vždy v otvírací době. Za tuto výbornou spolupráci všem děkuji,“ řekla Vlasta Bartakovicsová, ředitelka Oblastní charity v Žatci, která kromě toho pracuje i jako pastorační asistentka na farnosti v Podbořanech.

Více informací čtěte v tištěném vydání Regionu Podbořanska, který vychází ve čtvrtek 1. února

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video