Školáci dostali vysvědčení, v pátek mají pololetní volno, příští týden jarní prázdniny

Lucie Steklá 2018-01-31 14:43:25

Žáci základních a středních škol ve středu 31. ledna dostali od svých učitelů pololetní vysvědčení. Nicméně ve čtvrtek míří většina školáků opět do vzdělávacích zařízení, neboť pololetní volno je určené až na pátek 2. února. Výjimkou jsou v okrese Louny například školy v Lipenci a Černčicích, které mají ve čtvrtek uděleno ředitelské volno. Prodlouží si tak následné jarní prázdniny o dva dny plus víkend.

Předávání vysvědčení jsme dnes s fotoaparátem zachytili ve třídách 1. A a 4. B Základní školy v Černčicích. Prvňáčkové byli z prvního hodnocení svých znalostí nadšeni, a i když ne všichni měli samé jedničky, byli spokojeni. Svůj úspěch spolu s třídní učitelkou Alenou Novákovou nakonec zapili dětským šampaňským. Čtvrťáci, již znalí procesu předávání vysvědčení, si pro své hodnocení chodili poslušně, jeden po druhém podle abecedy. "Už vědí, jak jsou v abecedě za sebou, tak to zvládají výborně," řekla třídní učitelka Radka Hetzerová. 

Vysvědčení ve středu převzalo na školách v České republice 926 tisíc žáků základních škol a 421 tisíc studentů středních škol. V pátek je čekají jednodenní prázdniny. Od pondělí začnou jarní prázdniny, které má kromě okresu Louny, také půlka Prahy a dalších deset okresů. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video