Mezi lidmi se mluví o řadě přepadení v Žatci. Podle policie jsou to ojedinělé případy

Veronika Salášková 2011-11-05 00:00:00

Žatec – Mezi lidmi se po Žatci mluví o tom, že v poslední době došlo ve městě k několika přepadením mladých dívek a v některých případech dokonce k jejich znásilnění. Několik čtenářů se na nás obrátilo s dotazem, jak to, že jsme o tom dosud nepsali a zda těch případů bylo skutečně víc a kolik. Dozvěděli jsme se i popis jedné takové konkrétní situace.

„Předminulý čtvrtek šla čtrnáctiletá vnučka mé kolegyně z práce v půl čtvrté od divadla Nákladní ulicí. Proti ní vyběhla mladá Romka, která ji obtěžovala. Dívka ji zahnala. Hned se objevili tři mladí Romové staří přibližně okolo dvaceti let, kteří vnučku kolegyně chytli. Jeden jí zacpal pusu a další dva ji chytili za tělo a nohy a táhli ji do křoví u hradeb,“ popisuje jeden z těchto případů Lada Frýbová. Dívka měla štěstí v neštěstí, protože se jí dostalo pomoci. „Toho, že ji vlečou, si všiml mladý muž přibližně dvacetiletý, a rozběhl se proti nim. Začal se s trojicí prát a na dívku křikl, ať utíká pryč. Poslechla ho a vyvázla z toho jen s natlučenými žebry. Případ byl nahlášen žatecké policii,“ zakončila Frýbová.
Sama ale slyšela o dalších případech, kdy už dívky stejné štěstí neměly – v nemocnici měla podle slov jejích studentek ležet šestnáctiletá dívka, kterou měli přepadnout a znásilnit Romové. Další lidé mluvili o přepadení páru, dívky a chlapce a někdo jiný zase o přepadení osmileté holčičky.
„Případy znásilnění, nebo pokusu o něj řeší Služba kriminální policie. My v případě nahlášení zajistíme pouze neodkladné a neopakovatelné úkony a věc předáme Službě kriminální policie dle věcné příslušnosti. Pokud na místo vyjíždí rovnou oni sami, tak se někdy o činu ani nedozvíme,“ vysvětlil zástupce vedoucího obvodního oddělení Žatec nadpor. Tomáš Paulus.
Žádný zvýšený počet přepadení dívek ve městě podle jeho slov neevidují. Stejnou informaci jsme se dozvěděli i od tiskové mluvčí lounské policie Jaromíry Střelcové.
„Za poslední dva až tři měsíce jsme v Žatci rozhodně nezaznamenali zvýšený výskyt přepadení dívek. Pokud by nějaké přepadení přece jen bylo, jednalo by se pouze o ojedinělý případ. Rozhodně neevidujeme jejich zvýšený výskyt. Je možné, že pokud se taková událost stala, tak nebyla vůbec policii nahlášena, nebo byla nahlášena jako přestupek,“ sdělila nprap. Střelcová.
Dívky každopádně udělají jen dobře, když nebudou zejména ve večerních a nočních hodinách chodit ulicemi města samy, vyhnou se jeho opuštěným částem a budou mít po ruce pepřový či jiný obranný sprej.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video