Podbořanům vládl Masopust Střapatý

Alla Želinská 2018-02-21 08:59:41

Podbořany (až) Já, Masopust střapatý, jsem veselý a bohatý. Mám hojnost jídla a hojnost pití, se mnou veselé je živobytí. Neboť masopustní veselí skončí toto úterý, prosíme vás v tuto chvíli, abyste nám povolili, abychom se ještě naposledy veselili… Tuto prosbu vyslyšel letos poprvé starosta města Podbořan a s radostí předal Masopustovi dočasnou vládu nad městem a povolení projít v průvodu.

Podbořanský masopust, uspořádaný přesně na šedé neboli masopustní úterý 13. února, se konal poprvé a jeho hlavním organizátorem byla 1. Česká společnost spolupracující s Náhradními rodinami Ústeckého kraje a spolkem Kevin. Akce přilákala odpoledne na Meditační zahradu u kostela Božího Spasitele několik desítek účastníků, většina z nich dorazila v masopustní masce. S klíčem od města v rukou a povolením od pana starosty se masopustní průvod od kostela vydal k Hlubanské kapličce, kde Masopust symbolicky oddal nevěstu a ženicha a všichni se na památku společné vyfotili. „Akce se návštěvníkům líbila a těšíme se na příští rok. Děkujeme za podporu městskému úřadu v Podbořanech, pekárně Pecud a všem dobrovolníkům a návštěvníkům,“ poděkovala ředitelka První české Zuzana Bechyňová. Spolu s ní zásluhu na celém masopustním veselí mají kazatel Husova sboru Ivo Kraus, jenž se ujal role Masopusta střapatého, a Miroslava Farkasová se svým spolkem Kevin ve veselých maskách.  

Celý článek a více informací najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 22. února

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video