Slovan Louny je ve finále krajské ligy!

Lucie Steklá 2018-03-02 15:07:00

Jeho soupeřem je tým Mostečtí Lvi. První utkání se hraje už v sobotu 3. března na ledě Mostu v 17.30 hodin. Druhé utkání je naplánováno na úterý 6. března v Lounech od 19 hodin. V případě vyrovnané série se odehraje třetí a rozhodující utkání v neděli 11. března opět na mosteckém stadionu.

Rozhodující zápas při srovnané sérii 1:1 je více povedl hráčům Louny, když porazili ve třetím utkání Litoměřice na jejich ledě. Přes slibný začátek domácího Stadionu nakonec Louny převzaly otěže hry, a tu také ovládly. Litoměřický rezervní tým tak končí ve své premiérové sezoně na třetím místě Krajské ligy. Brány finále se tak v této sezoně otevřely Lounům.

Litoměřice - Louny 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) 

Branky a nahrávky: 8. M. Szakál (Panocha), 17. Salač (M. Szakál, Prokeš), 22. Dittrich (A. Szakál), 37. Salač (Panocha), 58. Salač (Panocha). Rozhodčí: Kalaš – Tauš, Danylets. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 0:5.

Sestava Litoměřic: Sklíba – Domin, Zedek, Vízner, Racek, Vyteček, France – Fábry, Pavlata, Rusý – Bejček, Purma, Krátký – Hruška, Kauschitz, Vaněk.

Sestava Loun: Charvát – Srb, Pospíšil, Szakál M., Hloucha, Vavrica, Šedivý – Prokeš, Dittrich, Gebelt, Veselák, Salač, Panocha, Szakál A.


Cesta HC Slovan Louny do finále pohledem Dominika Dorna: 

Slovan Louny se celou základní část potýkal s poměrně nestabilními výkony. Je samozřejmě jasné, že ne vždy se lounští sešli v nejlepší sestavě, i přesto ale dokázali potrápit na domácím ledě favorita soutěže - Mostecké lvi, kdy nakonec musely rozhodnout samostatné nájezdy. Na druhou stranu jsme také viděli prohru s posledním týmem soutěže -Lovosice . Slovan před Vánoci padl na domácím ledě 2:5.

Po 24. kolech základní části skončil Slovan Louny na 3.místě, těsně před Kláštercem a Kadaní. Poslední kolo bylo velmi dramatické, protože zmíněné tři týmy se přetahovaly o postupové pozice. Nakonec play-off vybojoval právě Slovan a Klášterec. 

Rozlosování play-off bylo tedy jasné .

Semifinále Play-off

HC Litoměřice „B“ – HC Slovan Louny (4:3sn. ; 1:8 ; 0:5) – stav série : 1:2 – postupuje Slovan

HC Mostečtí Lvi – HC Klášterec (10:4 ; 8:6) – stav série : 2:0 – postupují Mostečtí Lvi

V prvním utkání Slovan na ledě Litoměřic poměrně dobře zvládal obranné situace a dokázal i skórovat, což bylo v posledních vzájemných zápasech trochu problém. Po vyrovnaném úvodním zápasu lounští padli až v 6.kole samostatných nájezdů. Toto utkání bylo pro Louny klíčové, protože si Slovan zvedl sebevědomí a dokázal, že v semifinále není outsiderem jak se předpokládalo. Druhé a třetí utkání již bylo pod taktovkou Slovanu – stačí jen dodat, že skóre dalších dvou zápasů bylo úctihodných 13:1 pro lounské borce.

Tolik statistika a teorie – v sobotu 3.3. čeká Slovan první finálové utkání na ledě Mosteckých Lvů, kteří jsou absolutním favoritem celé soutěže. Zápas začíná v Mostě v 17:30, druhé utkání pak na ledě Loun je naplánováno v úterý od 19:00.   Mostečtí vyčnívají skvělou produktivitou, ale není se čemu divit. Hráči jako Nedrda, bratři Přeučilové, kteří mají zkušenosti s první ligou, sází jeden gól za druhým. Slovan nemá teoreticky velké šance, ale uvidíme, třeba dokáže ve finále Lvi potrápit. 

Reportáž z rozhodujícího utkání z pohledu týmu Litoměřic:

Do dnešního utkání vstupovaly oba týmy vyrovnaným dojmem. Oba gólmani se museli hodně namáhat při střeleckém náporu. O trochu aktivnější byli domácí, kteří ovšem vůbec nemohli najít recept na lounského gólmana Charváta. Což byl rozdíl oproti lounskému týmu, který se v 8. minutě uvedl první gólovou trefou. Ve shrumáži hráčů před brankou Sklíby našel volné místečko Martin Szakál, který litoměřického gólmana bekhendem překonal. Hra poté přešla do konzistentně vyrovnaného stavu, střídavě se přesunujícího mezi oběma brankami. Velkou výhodou pro hosty bylo vyloučení Radka Rusého ve stejném čase, co se z trestné vrátil Srb. Slovan tak ihned začal ostřelovat Sklíbovu branku, načež od modré našel skulinu v brance Vlastimil Salač. Závěr třetiny ještě přinesl po jednom vyloučení na obou stranách, do kabin však po první třetině odcházel šťastnější hostující celek.

Byť druhá třetina začala dalším lounským gólem, díky přesilovým hrám se do hry daleko více dostali domácí hokejisté. V útočném pásmu se na několikrát pokusili o Charvátovo prostřelení, bohužel však neúspěšně. I Louny se často snažily pronikat do útočného pásma. K samotnému gólmanovi však prošly málokdy. Zrovna tak ale v závěru pomohly přesilovky i Slovanu. Ty ale Litoměřice obstojně bránily, tudíž ani na opačné straně nepřinesly žádné gólové vyústění. Gól tak padl až po jejich skončení. Lounský průnik volným prostorem do branky zakončil Vlastimil Salač. Konec třetiny pak již zásadního nepřinesl. Lounský tým v ní dvojnásobně navýšil své vedení. 

Poslední třetina utkání přinesla oboustranně agresivnější hru, díky které se hráči častěji střídali na trestné lavici. Nejdelší trest však patřil lounskému Martinu Dittrichovi. Na střelecké šance ale tato perioda bohatá nebyla. Gólově se v ní ovšem prosadili pouze hosté. Po odchodu Šimona Sklíby na střídačku poslal puk do prázdné branky Vlastimil Salač. Slovan tak definitivně potvrdil své vedení, zároveň též obrátil stav celé série, po které postoupil do finálového souboje. V něm se setká s Mosteckými Lvy. 

"Dnešní zápas se absolutně nepovedl. Nasazení našich hráčů nebylo takové, jaké bych si představoval. Louny nás zcela přehrávaly kombinačně, ale i pohybem. Myslím si, že chtíč po vyhraném utkání byl z jejich strany daleko větší. Co se týče sezóny, myslím, že druhé místo je skvělý úspěch. Je nutné vzít si ta pozitiva, ale zároveň se poučit z chyb do dalších let," řekl Milan Buďa (HC Stadion Litoměřice). 

 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video