Svátek žen je tady, nezapomeňte přinést kytičku!

Alla Želinská 2018-03-07 14:20:33

Podbořansko (až) Po roce je tady opět oblíbený svátek – Mezinárodní den žen. Kytička do domácnosti či do pracovního kolektivu symbolizuje nejen lásku mužů k ženám, ale také možná i třeba pomaličku přicházející jaro. I proto mnozí lidé mají tuto roční dobu a tradici rádi.

Jak jsme na tom na Podbořansku? Dáváme či dostáváme květiny při příležitosti 8. března – MDŽ?

„Naprostou většinu žen určitě potěší, když dostanou květinu. A na radnici ji spolu s malým dárečkem dáváme našim zaměstnankyním. Těm jsem dokonce jednou slíbil a pak na oslavu MDŽ musel i uvařit asi 50 litrů šťovíkového boršče :-) Doma pochopitelně dávám květinu manželce a dceři. Vůbec to nebereme jako nějaký komunistický svátek, ale jako projev úcty,“ říká Radek Reindl, starosta Podbořan.

„Předání květin k MDŽ našim členkám, kterých máme ve sboru deset, patří k našemu tradičnímu programu. Vážíme si jich za práci při organizaci kulturních akcí i za pevné nervy a podporu pro naší zásahovou a sportovní činnost,“ potvrdil František Houdek, místostarosta SDH Podbořany.

Někteří muži to mají nastavené trochu jinak – květinu kupují, ale ne pokaždé na MDŽ. Řídí se spíš prý citem. „Pevnou každoroční tradici pro toto datum nemám, spíše se řídím citem. Když je správná atmosféra, kytku koupím, ale pravidelnost v tomto směru nedržím,“ říká Jaromír Kubelka, starosta Vroutku.

A co ženy, dostávají květiny, anebo si muži jen vymýšlejí moudra do novin a skutečnost je pak trochu jiná? „Za sebe a za naši obec potvrzuji, že květiny dostáváme,“ směje se starostka Petrohradu Jitka Dondová. „Kytiček se zpravidla sejde několik. V práci jsme ženy tři a všechny býváme obdarovány květinou. Doma mě vždy čeká kytička od manžela, pantáty a dcer. Jako mnoho žen mám květiny ráda, a tak je nejen ráda přijímám, ale i daruji. MDŽ k tomu přímo vybízí. Ale proč si neudělat radost kdykoli v průběhu roku,“ doplnila starostka.

Svátku MDŽ se věnujeme také v naší pravidelné anketě, kterou najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska ve čtvrtek 8. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video