Postoloprtské slavnosti se od příštího roku přesunou na červen. Od praotce Čecha po tatíčka Masaryka

2018-03-11 00:19:00

Postoloprty (kzmp) Tradiční celoměstská akce se letos naposledy v Postoloprtech koná druhou květnovou sobotu. Od příštího roku se slavnosti přesunou na červen. Letos má reflektovat 100. výročí české státnosti a učiní tak historickým programem - průřezem českými dějinami.

Slavnosti samozřejmě zahájí v sobotu 12. května historický průvod městem od vlakového nádraží na Mírové náměstí. Dějištěm slavností je pak zámecká zahrada a předzámčí, kde najdete tři pódia, každé s jiným programem. Takzvané Hudební pódium v předzámčí přinese revival zejména českých (ale i slovenských a jiných) interpretů Čechomor, Olympic, J. Nohavica, J. Schelinger, Nedvědi, R. Křesan, Elán, Mňága a Žďorp, Katapult, Divokej Bill... v podání skupiny Lazareth.

Dětská scéna „u domečku“ nabídne komponovaný pořad dětských představení, atrakcí, her a soutěží, o které se postará Ďivadelní soubor Klouzák a další účinkující. Po skončení dětského programu bude toto pódium patřit domácí rockové kapele Kočkuzblajs s koncertem, v němž představí i novinky vlastní tvorby.

V okolí dětského pódia najdete především dětské atrakce a soutěže - bungee-jumping, aquazorbing, dům hrůzy, vláček, výtvarné dílničky, dovednostní soutěže o ceny, skluzavky, skákadla, kolotoče, střelnice a další atrakce, na kterých se tradičně podílí také Základní umělecká škola a Dům dětí a mládeže Postoloprty.

Hlavní scéna čili velké pódium přinese zmíněný historický program Od praotce Čecha po tatíčka Masaryka - zastavení v různých dobách naší národní historie s šermíři, divadelníky, tanečníky, sokolníky, dobovými hudebníky... - v podání Skupiny historického šermu Vítkovci, Divadelního ansámblu BezeVšeho a řady dalších účinkujících.

Večer pak bude patřit rockové a popové produkci známé skupiny C&K Vocal, populární vítězce televizní soutěže SuperStar, Sabině Křovákové s její kapelou, kterou ve 22 hodin přeruší slavnostní ohňostroj. O noční dohrávku se pak postará přední lounská rocková formace Red Hot Čili Pepa.

Mimo pódia najdou zájemci především v odpoledních hodinách také jízdy na koních pro děti, expozici Modelářského klubu Postoloprty v předzámčí, prodejní a výstavní stánky v zahradě i na náměstí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video