Pozor na kapsářky snědé pleti. Okradou Vás i v poledne v centru Podbořan

Redakce 2011-11-10 02:27:00

Okres Louny – V poslední době jsou policistům hlášeny zvýšené počty kapesních krádeží, které mají podobný scénář. K vytipované osobě staršího věku přistoupí většinou dvojice neznámých pachatelek tmavší pleti, buď se na něco ptá, nebo nabízí různé zboží, a přitom se na tuto osobu doslova „nalepí“, je s ní v úzkém fyzickém kontaktu. Jedna ze zlodějek ji zabaví a druhá krade.

Z kapes či tašek poškozených jsou bez jakéhokoli povšimnutí tyto zlodějky schopny ukrást peníze z portmonky a vrátit ji zpět, aniž by si toho okradené osoby hned povšimly. Většinou je zpovzdálí sleduje jejich komplic v připraveném autě, ve kterém pak společně odjedou. Tyto krádeže se převážně odehrávají v místech, kde se shlukuje větší množství lidí, tzn. u nákupních center, na autobusových zastávkách, ve středu města apod. Policie nabádá všechny občany, zejména pak lidi staršího věku, aby byli opatrní na své věci, pečlivě si peněženky hlídali a nosili je tak, aby o nich měli neustále přehled, nejlépe v náprsní kapse, či v zapnuté ledvince umístěné pod oděvem. Tyto zlodějky jsou totiž velmi vynalézavé a většinou najdou způsob, jak se ke kořisti dostat a dotyčného přelstít. Zvláště v nadcházejícím vánočním období budou mít uvedené kapsářky či kapsáři žně. Jedině svou vlastní opatrností si svůj majetek ochráníte.
Podobný případ se odehrál v pondělí, krátce po poledni, v Podbořanech. V Revoluční ulici přistoupily k 68letému muži dvě neznámé ženy a započaly s ním rozhovor. Přitom mu jedna z nich odcizila z taštičky, kterou měl pověšenou přes rameno pod vestou, peněženku s finanční hotovostí a doklady. Poškozenému tím způsobily škodu za 635 Kč. Další dvě zlodějky okradly v pondělí odpoledne 80letého seniora v jedné restauraci v Postoloprtech. Z z peněženky, kterou měl na stole, mu v nestřeženém okamžiku odcizily 3 000 Kč. V Lounech zase starší ženě
zmizela peněženka s finanční hotovostí  a doklady. A přímo z tašky, kterou měla přes rameno a čekala na lounském Suzdalském náměstí na autobus. Právě davy čekajících na této autobusové zastávce zavdaly příležitost zloději, který v nestřeženém okamžiku k poškozené přistoupil, tašku jí prořízl, a poté odcizil zmíněné věci. Tímto jednáním jí způsobil škodu za 3 100 Kč. Policisté tento případ šetří jako trestný čin krádeže a po pachateli pátrají.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video