Turisté zvou na jarní výšlap

Iveta Drlíková 2018-03-17 03:19:00

Podlesí (id) Patříte k příznivcům pěších túr? Tak si rozhodně nenechte ujít pozvánku od žateckých turistů, kteří v březnu pořádají již 14. ročník akce Jarní výšlap, letos s podtitulem Přes dva hrady. Turistický pochod povede v sobotu 24. března krajinou kolem Kounova, kde se nachází řada starobylých a často i velmi tajemných památek. Značená cesta se tady klikatí třeba kolem kamenných menhirů, zříceniny hradu Džbán a Pravda, ke kapli sv. Vojtěcha nebo k Čertovu kamenu. Na výběr budou trasy o délkách 10, 15 a 25 kilometrů, start je mezi 8 – 11 hodinou v restauraci U Tří líp v Kounově.

Tam se ale musí každý dopravit po vlastní ose. Pokud budete chtít využít vlak, tak v 8.43 odjíždí spoj ze Žatce hlavního nádraží do Milostína, kde vystoupíte a zbylých 1,5 kilometrů do Kounova dojdete pěšky. „Na startu každý dostane popis trasy, kterou si vybere. Po cestě narazí na několik kontrolních bodů, kde získá razítko, že tudy prošel. Většinou se jde podle turistického značení, kde bude chybět, tam dodáme vlastní, takže by ani nezkušení lidé neměli zabloudit,“ popisuje průběh Oldřich Pištělák z pořádajícího klubu.

Stejný cíl bude mít i turistická akce Pro velikonoční vajíčko na Pravdu. Chystají ji lounští turisté tradičně o velikonoční pondělí 2. dubna. „Přijďte přivítat jaro na zřícenině hradu Pravda, sraz je na nádvoří mezi 10. až 13. hodinou,“ vyzývá vedoucí turistického pochodu, který se letos půjde již po osmatřicáté, Jaroslava Sádovská. Louňáci vyjíždějí vlakem v 9.38 hodin z hlavního vlakového nádraží v Lounech. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video