Město nabídne 18 miliónů za majetek na Kamenčáku

Soňa Šímová 2018-03-20 10:44:51

CHOMUTOV (soš) — „Před čtyřma rokama se šlo do voleb s heslem Kamencové jezero zpátky Chomutovu. Čtyři roky se o tom dohadujem, řeší se za kolik, komu, jak. Byla tu částka 36 miliónů odkup se vším všudy. Dnes jsme tady s tím, že chceme podložit návrh 21 miliónů, odečteme dotaci, bude to 18 miliónů, zase to neodsouhlasíme, takže z toho uděláme další volební téma, zase čtyři roky budeme diskutovat a na Kamenčáku bude na veškerých stáncích vydělávat třetí osoba, město z toho nebude mít ani korunu. Nepřipadáte si tady trochu jako v Kocourkově?“ — rozčílil se v pondělí minulého týdne po téměř půlhodinové diskuzi na zasedání zastupitelstva města Chomutov Karel Lipmann (Nový Sever). Po zhruba čtyřiceti minutách jednání, na kterém padaly i kuriózní návrhy řešení, a přestávce na opětovnou poradu, byl konečně návrh na vypořádání se společností CV Relax odsouhlasen. Tím to ovšem nekončí.

Návrh, který zastupitelé projednávali, původně počítal s částkou něco málo přes 20 miliónů korun, což byl závěr znaleckého posudku s nejnižší odhadní cenou „Je amorální, aby město z peněz daňových poplatníků kupovalo něco, co už si daňoví poplatníci zaplatili,“ řekl hned zkraje jednání zastupitel Marián Bystroň (Pro Chomutov) a navrhl snížit cenu ještě o dotace, které společnost CV Relax na zvelebení jezera získala od Ústeckého kraje.

„Zastupitelstvo nakonec schválilo pozměněné usnesení, které protistraně navrhuje odkoupení vybudovaných staveb za cenu stanovenou znaleckým posudkem poníženou o poměrnou část dotací na vybudování WC a objektu Marina u otvické nádrže Banda,“ shrnul náměstek primátora města Chomutov David Dinda. Společnosti CV Relax a Spolku pro sport a zdraví tak zastupitelé jako vypořádání za její investice na jezeře nakonec navrhnou částku kolem 18 miliónů korun.

Celý článek najdete v tištěném vydání týdeníku Nástup ve středu 21. března

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video