Tahanice kolem výběrových řízení

Pavel Macák 2011-11-13 00:01:00

Postoloprty – Miroslav Hylák byl výběrovou komisí vybrán do funkce jednatele Technických služeb města Postoloprty. Oznámeno to bylo na jednání zastupitelstva města v závěru října. Proti tomuto rozhodnutí se důrazně stavěl při diskuzi na zasedání další z kandidátů na tuto funkci občan Tišák, ale se svými protichůdnými a patrně nepřesnými informacemi neuspěl. V dopise dostal vyjádření výběrové komise a rady města.

Následně se rozproudila živá diskuze v řadách zastupitelů, když Petr Říha se podivoval nad tím, že byl jmenován do výběrové komise na post ředitele Městské policie Postoloprty, když, jak uvedl: „Slyšel jsem, že už je všechno dávno upečeno! Nebudu někde dělat šaška!“.  Odpověděl mu místostarosta Miroslav Solar: „Na minulém jednání zastupitelstva jsme vás oslovili, jestli byste do této komise šel, protože jste se vždycky o bezpečnost ve městě zajímal. Do výběrového řízení se přihlásilo osm uchazečů a tři z nich jsme požádali o doplnění jejich přihlášek. Jakmile to bude doplněno, bude oznámen termín jednání výběrové komise.“
Zastupitel Miroslav Krpec se následně podivoval nad tím, jak je možné, že někteří zastupitelé, než by si zašli na úřad pro informace, prohlašují něco, co jedna paní povídala, pomluvy a klepy. „Jako předseda výběrové komise na jednatele Technických služeb se cítím být prohlašováním napaden. Já, ani nikdo z členů komise nezaznamenal, že by bylo někde něco domluveno. Jsem komukoliv připraven doložit, jak se vybíralo a jaké kroky byly uskutečněny a na základě jakých kritérií bylo rozhodnuto o pořadí,“ prohlásil Krpec.
Obě výběrová řízení pak napadl také Ludvík Mlčuch, který požadoval jakési zápisy z otvírání obálek u obou výběrových řízení. Ostatní tápali, či se „domnívali“ jak co má být, aby to bylo správně. Nakonec se hlasovalo a schválilo usnesení, že rada vypracuje pravidla pro výběrová řízení na podobné pozice.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video