Kamarád jiné rasy: Máme se bát nebo se smát?

Soňa Šímová 2018-03-27 11:17:00

CHOMUTOV (soš) — S děsivou rychlostí se na sociální síti facebook rozšířil článek z internetového média Aeronet. Ten nařkl učitelku jedné z chomutovských základních škol ze skandálního jednání, které má dokládat nebezpečné dopady multikulturalizace a inkluze v českém školství. Děti prý měly při hodině kreslení namalovat kamaráda jiné rasy. Příspěvek, který podnítil rozhořčené reakce u velkého množství lidí, je však přinejmenším sporný. V případu už padlo trestní oznámení.

Redakce Aeronetu zveřejnila e–mail od pana Vlastimila, jehož celé jméno — prý z důvodu bezpečnosti rodiny — neuvedla. Text zněl: „Můj synovec chodí do 1. B na první stupeň 8. ZŠ Beethovenova v Chomutově. Dnes jsem ho byl navštívit a všiml jsem si, že maluje obrázek. Tak jsem se ho zeptal, co to vlastně maluje. Od paní učitelky (její jméno bylo bez možnosti reagovat zveřejněno celé, zatímco totožnost autora příspěvku redakce Aeronetu chrání, pozn. red.) dostali domácí úkol namalovat kamarády cizí rasy. Můj synovec namaloval 42letého černocha, uprostřed 18letou bělošku, a hned na kraji to malé růžové je 7letá Asiatka. Sestře, která byla u toho, jsem řekl, že se mi to nelíbí, a že to považuji za výchovu k multikulturalismu, kterou odmítám,“ zhodnotil autor výtvor svého synovce. Pozastavil se též nad tím, jak mohl žáček dospět k údajům o věku jím zpodobněných postav.

Pan Vlastimil vznesl v e–mailu vůči škole i několik dalších obvinění. Článek se pak během týdne rozšířil na facebooku, kde řada lidí jednání učitelky odsuzovala. „Učitelka má děti učit a ne jim vnucovat své přesvědčení a smýšlení. To ať přenechá rodičům!“ — napsal v diskuzi muž z Klášterce nad Ohří. A komentářů v tomto duchu bylo mnohem více.


Foto: Kolem tohoto obrázku se strhl poprask. Foto: Facebook

Celý článek včetně vyjádření od ředitelky školy najdete v tištěném Nástupu, který vyjde ve středu 28. března 

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video