Izraelský velvyslanec navštívil Žatec

Markéta Chalupová 2018-04-02 18:51:00

Žatec (mch) Velvyslanec státu Izrael Daniel Meron navštívil ve středu 28. března také Žatec. Setkal se zde se zástupci radnice, představiteli Židovské obce Teplice, majitelem žatecké synagogy Danielem Černým, zástupci spolku Letci – Žatec a studenty žateckého gymnázia.

Na gymnáziu strávil velvyslanec státu Izrael Daniel Meron asi čtyřicet minut, během kterých seznámil studenty třetích a čtvrtých ročníků s životem v Izraeli a něco málo jim sdělil i o své rodině. „Pan velvyslanec se nám nejprve se představil a pustil nám prezentaci o jeho rodině a místě kde žije. Vysvětlil nám spojení mezi Českou republikou a Izraelem. Vyzdvihl především prezidenty Tomáše Garrigua Masaryka a Václava Havla. Dozvěděli jsme se, že T. G. Masaryk byl jeden z mála prezidentů kteří podporovali vznik Izraele jako samostatného státu a jsou tam po něm pojmenovány ulice nebo parky ve městech. Za přítele Izraele pan velvyslanec označil i Václava Havla. Dále nás seznámil s novými technologiemi, které izraelští vědci vyvinuli. Například elektronické automobily, které samy řídí nebo brýle pro nevidomé. Řekl nám také o spolupráci Izraele se Škodovkou, a že Škoda je čtvrté nejprodávanější auto v Izraeli. K našemu městu prý mají v Izraeli vztah i díky leteckému mostu Žatec – Haifa, který sehrál v roce 1948 významnou roli při jeho podpoře. Na závěr nám odpověděl na několik dotazů. Celou dobu jsme si povídali anglicky, česky uměl pan velvyslanec říct jen guláš a knedlíky,“ popisuje průběh návštěvy Daniela Merona na gymnáziu jedna ze studentek školy.

Více informací čtěte v tištěném vydání Žateckých novin ve středu 4. dubna 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video