Kam za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Redakce 2018-04-06 09:05:19

Pravidelný kulturní servis..

ŽATECKO

PÁTEK 6. DUBNA

Liběšice, kostel, fara: Mše svatá v 8 a v 17 hodin, od 16 hodin Poutníčkův klub pro děti.

Žatec, děkanský kostel: Evropské setkání ostrostřeleckých sborů – mše sv. s biskupem Mons. Janem Baxantem. Od 15 hodin.

SOBOTA 7. DUBNA

Žatec: Ukliďme svět, ukliďme Česko – ukliďme Žatec, dobrovolnická úklidová akce. Jejím cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Uklízení lokality od stadionu Flora přes tankovku zpět ke stadionu. Vstup u stadionu Flora od 9 hodin.

Blažim: Mistr Blažimi – již 17. ročník turnaje o putovní pohár „Mistr Blažimi“ ve stolním tenise. Pořádají oddíly stolního tenisu Tygři, Kačeři a Medvědi. Prezentace od 9.30. Zahájení v 10 hodin.

Libořice: Ukliďme Česko – ukliďme Libořice. Zvou Libořické maminky. Sraz dobrovolníků u zastávky autobusu v Libořicích. Od 14 hodin.

NEDĚLE 8. DUBNA

Farní obvod Liběšice u Žatce: Svátek Božího Milosrdenství – mše svatá v 10 hodin v Liběšicích s pobožností k Božímu Milosrdenství, v 15 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Pnětlukách.

Chrám chmele a piva Žatec: Duševní detox – deprese. Zve Církev bez hranic. Od 10 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 6. DUBNA

Klubovna Luna Louny: Montessori klubík. Od 10 do 12 hodin.

Karneval na Luně. Od 12 do 18 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Zahrádkářský piknik na dvorku – výměna sazenic a receptů. Od 16 hodin.

Husitský kostel Louny: Sáhnout si do ran tohoto světa – CČSH v Lounech zve na přednášku Martina Jindry. Přednáška je věnována odboji CČS v letech 1938 - 1945. Vstupné dobrovolné. Kostel je vytápěn. Od 16.30 hodin.

Kino Domoušice: Esa z pralesa – Maurice sice vypadá jako obyčejný tučňák, ale uvnitř jeho hrudi bije statečné srdce tygra. Však byl také vychován hrdou tygřicí. Animovaný rodinný příběh natočil francouzský režisér David Alaux. Od 18 hod.

Zastávka Louny: Bluesový festival – Energit, Will Wilde & The Bladderstones, The Primitives Group. Od 19 hodin.

SOBOTA 7. DUBNA

Centrum Gnoze Louny: Petr Lhoták – masér. Od 8 do 14 hodin.

Kostel Postoloprty: Mše svatá v 8 hodin, sobota v oktávu velikonočním v 15 hodin pouť farnosti, Brodce u Kadaně, kaple Božího milosrdenství (odjezd z Postoloprt ve 13.30 hod., přihlášky na faře nebo na tel. 605 03 22 53)

Cítoliby: Branný závod O pohár starosty městyse – před hasičskou zbrojnicí a v Cítolibské bažantnici. Od 9 hodin.

Městská knihovna Louny: Burza knih – celodenní. Od 9 hodin.

Archeologický skanzen Březno u Loun: Jarní stavení Dlouhého domu a Jarní úklid v rámci akce Ukliďme Česko. Od 10 hod.

Městská knihovna Louny: Pohádky v AJ. Od 10 hodin.

Kino Svět Louny: Cesta za králem trollů – že jsou trollové jen malé roztomilé bytůstky? Ani nápad! Rodinné fantasy. Také v neděli. Od 13 hod.

Frotzelova rozhledna na Červeňáku: Běh za Jeden svět – běh do kopce pro všechny kategorie. Kategorie za Jeden svět je nesoutěžní a je určena pro všechny běžce lamy, srdcaře nebo chodce. Přijďte i vy vyplivnout plíce za lidská práva! Účastníci běhu získají navíc zdarma lístek na jakýkoli film festivalu. Třeba pravě na dokument Ultra o lidech, kteří tělo i mysl zasvětili běhání. Sraz pod kopcem v 13.30 hodin.

Kino Peruc: Madam Služebná – bohatý a dobře situovaný americký pár Anne a Bob se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Komedie. Od 17.30 hod.

Prostory TK Luna Černčice: Velikonoční zajíček (diskotéka, malování kraslic, soutěže o ceny, taneční vystoupení). Od 14 do 16 hodin.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Severočeský buchaři – historicky nejúspěšnější představení DS Klouzák Postoloprty po čase opět na domácí scéně! Od 19 hodin.

Restaurace Černý kůň - Klub Za zdí Louny: Cox & Vox rock´n´roll Plzeň, Marry B – rock-rock´n´roll Jirkov, Bohemia Takeover 18´, Refreš "hodňoučkej bigbít z Tejnice". Od 20 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Jarní lidové zvyky od Masopustu po Velikonoce a Příroda českého středohoří v kresbách děčínského grafika Petra Nesvadby – výstavy do neděle 8. 4. Od 13 do 17 hodin.

NEDĚLE 8. DUBNA

Děkanství Postoloprty: Mše svatá, 2. neděle velikonoční, Svátek Božího milosrdenství – mše svatá v Postoloprtech v 8.30 hodin, v 11.15 hod. Raná, ve 13.30 Velemyšleves.

Louny, u řeky: 6. čištění řeky Ohře – již šesté tradiční čištění břehu řeky Ohře. Pojď čistit s námi! Sraz u loutkového divadla. Od 11 do 15 hodin.

Kaple Rána u Loun: Velikonoční bohoslužba a oslava Božího milosrdenství – bohoslužbu vede P. Radim Vondráček. Od 11.15 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Poslední den výstavy Jarní zvyky, naposledy k vidění živá kuřátka. Od 13 do 17 hodin.

Zastávka Louny: Velikonoční odpoledne s Lounskou třináctkou. Od 14 hodin.

Louny, Stromovka: Aktualizační vycházka do Lužerad – připojte se k vycházce do bývalé výletní restaurace Lužerady, která kdysi patřila k vyhlášeným cílům nedělních rodinných výletů zdejších obyvatel. Pojďte společně zakusit a vychutnat si genius loci zapomenutého místa. A co se v Lužeradech vlastně děje dnes? Sraz u restaurace Stromovka. Od 15 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 6. DUBNA

Muzeum Podbořany: Výstava fotografií, uměleckých řezeb, paličkované krajky – pro zvony do kostela v Očihově. Od 8 do 14 hodin.

Podbořany, starý park za Billou: Ukliďme Česko – ukliďme Podbořany. Zveme vás na úklid podbořanského starého parku, kde každoročně uklidíme několik tun odpadu. Sraz ve starém parku za Billou u zahrádek, od ulice Na Střelnici. Úklidové pomůcky zajistíme. Vezměte s sebou i děti a naučte je starat se o přírodu kolem sebe. Od 16.30 hodin.

Zkušebna Vroutek: Zrní –charakteristický sound a k dokonalosti dovedená kombinace elektroniky a písničkářské poetiky. Otevření klubu v 19.30 hodin, start koncertu ve 21 hodin.

SOBOTA 7. DUBNA

Zámek Krásný Dvůr: Šlechtická sídla ve stínu prezidentských dekretů na Krásném Dvoře – putovní výstava. Téma nacionalizace šlechty v Československu, angažovanosti některých šlechtických rodů a jednotlivých osobností v nacistickém hnutí. Výstava současně sleduje osudy historických sídel patřících těmto rodům ve 20. století a cestu mobiliáře převzatého z nich po konfiskaci do různých institucí. Velký sál zámku. O víkendech od dubna do července vždy v 11:30 a 14:30, ve všední dny od května do července denně kromě pondělí vždy od 16 hodin.

Zámecký pivovar Chyše: Jarní koncert lubenecké autorské kapely Modrá kost. Od 17 hodin.

NEDĚLE 8. DUBNA

Zámek Krásný Dvůr: 56. Jarní běh zámeckým parkem Memoriál Jaroslava Štůly. Prezentace účastníků od 8.15 hodin. Zahájení na nádvoří zámku v 9.15 hodin.

KD Lubenec: Dětský maškarní karneval – diskotéka, soutěže a zábava, předtančení a zumba. Od 15 hodin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video