Hbité prsty létaly po klávesnicích na obchodní akademii v Lounech

Jarka Cibulková 2018-04-08 02:13:00

Louny (caj) Padesátka soutěžících z Ústeckého kraje poměřila své síly v Krajském kole Mistrovství České republiky v grafických předmětech. Studenti ze Žatce, Mostu, Kadaně, Děčína, Ústí nad Labem, Teplic, Chomutova a Rumburka procvičili své hbité prsty minulé úterý 27. března v budově Obchodní akademie a Střední odborné škole generála Františka Fajtla v Lounech. Soutěžilo se ve třech disciplínách - psaní na klávesnici, korektuře textu a wordprocessingu (zpracování textu).

Úvodního zahájení se ujali v aule akademie studenti školy Eliška Drbohlavová a Jaroslav Parma. Eliška zazpívala dvě písně, Jaroslav ji doprovodil na kytaru. Poté už si vzala slovo organizátorka krajského kola Jaroslava Kuhnová, která všechny přivítala. „Jsme rádi a je nám ctí, že letos pořádáme krajské kolo soutěže v grafických předmětech. Přeji vám klidné ruce a soustředění, abyste se dobře umístili,“ pronesla ředitelka pořádající školy Simona Vágnerová.

Poté už se soutěžící rozmístili do jednotlivých tříd, kde probíhaly jednotlivé disciplíny. V korektuře textu soutěžilo pět studentů. Na prvním místě se s 4050 body umístila Nikola Paulusová, druhá skončila její spolužačka Kateřina Ošlejšková, obě z Obchodní akademie a Střední odborné školy zemědělské a ekologické v Žatci. Bronz si zasloužil Miroslav Tirpák ze Střední odborné školy energetické a stavební, OA a SZŠ Chomutov. Z osmičky soutěžících, přihlášených do kategorie wordprocessing, nakonec nesplnili podmínky pro zařazení do dalších částí čtyři studenti. Pouze dva body rozhodly o vítězství Terezy Haňkové (OA a SOŠ zem. a ekol. Žatec) před Pavlínou Papajikovou a Jessicou Kučerovou (obě z Evropské obchodní akademie Děčín). Největší zastoupení měla disciplína opisu, na níže se sešlo třicet čtyři studentů. Vítězství v opisu nakonec míří do Ústí nad Labem zásluhou Lukáše Johanovského z tamního gymnázia a SOŠ dr. Václava Šmejkala. Druhý se umístil Erik Dreveňak (SŠ AGC Teplice) před Johankou Opočenskou (OA a jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Ústí nad Labem). Studenti ze Žatce Lukáš Kolert (SOA) obsadil páté místo, Roman Vaněk patnácté a Tereza Haňková (oba z OA a SOŠ zem. a ekol.) dvaadvacáté místo. Pisatelé z pořádající školy se umístili na třináctém (Ivana Šašková), na šestnáctém (Natálie Krobová) a sedmadvacátém místě (Adriana Džurbanová).

Vítězové všech třech disciplín se zúčastní celorepublikového kola, které hostí obchodní akademie v Hradci Králové, kam je nominuje Národní ústav pro vzdělávání Praha.

foto: Studenti ze Žatce, Loun, Ústí nad Labem, Chomutova a Děčína naslouchají pokynům předsedy komise Otty Münche před zahájením krajského kola Mistrovství ČR v grafických disciplínách v kategorii wordprocessing. Foto: Jarka Cibulková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video