Chance 3x3 Tour zahájila turnajem v Lounech

Lucie Steklá 2018-04-07 06:25:51

V Lounech se hrál první turnaj letošní Chance 3x3 Tour. V pátek a sobotu proběhl v Lounech první letošní turnaj v basketbalu 3x3 v rámci Chance 3x3 Tour.

Louny (lus) V pátek a sobotu proběhl v Lounech první letošní turnaj v basketbalu 3x3 v rámci Chance 3x3 Tour. Nekonal se však pod širým nebem, nýbrž ve sportovní hale, kde tak odstartoval i první ročník spojené Tour Čechů, Slováků a Poláků.

Páteční předprogram Easter turnaje v rámci Chance 3x3 Tour patřil v lounské sportovní hale mladším kategoriím, když se utkali chlapci v kategoriích U13, U14 a U15. Nejmladší kategorie U11 a U12 změřily síly v mixech. U11 ovládly Gold Tigers, kteří porazili ve finále Red Fox 10:9. O rok starší mixy patřily domácím Levhartům, kteří přehráli Bagži 13:10. Nejlepší chlapecký tým U13 byl Baník Most, ten zvítězil nad BurgerTeamem 9:4. V U14 Horsáci rozstříleli ve finále 19:5 celek Miners a slaví vítězství a v U15 byli nejlepší domácí Tygři Louny, kteří urvali těsnou výhru 9:8 nad KlacekPátors. 3x3 Central Europe Tour si teď na chvíli dá pauzu, aby mohla pokračovat už pod širým nebem v Košicích 13. května. Chance 3x3 Tour napíše své druhé letošní pokračování 26. května v Ostravě. 

Bílá sobota patřila v Lounech mužskému turnaji, na který se sjelo sedmnáct týmů včetně dvou celků ze Slovenska a po jednom z Polska a Černé Hory. Týmy byly rozděleny do čtyř skupin a vždy dva nejlepší postupovaly do čtvrtfinále. Už skupinové bitvy byly extrémně vyrovnané a vše vyvrcholilo skvělým play off, které bavilo přítomné diváky i samotné hráče. Ve čtvrtfinále skončil favorizovaný Humpolec Bernard s Romanem Zachrlou, který nestačil na Dirty Cooking 17:21. Vypadli i Grit and Grind po těsné porážce 17:19 s Game Changers. Těsná byla i výhra Sokolíků nad slovenským Meferes Prievidza 18:12. Jediné jasnější čtvrtfinále bylo mezi černohorským Ralja Intergalactic a slovenským Čistiaci Prostriedok, který vyhráli Černohorci 21:9 před časovým limitem. Semifinále patřilo dalším vyrovnaným bitvám, když Sokolíci jen těsně nestačili na Černohorce Ralja Intergalactic 15:21 a Dirty Cooking prošli do finále po výhře nad Game Changers 19:17. Finále bylo jasnou záležitostí hráčů Intergalacticu, kteří rozstříleli Dirty Cooking před časovým limitem 21:9 a mohli slavit. „Turnaj v Lounech se nám moc líbil. Opravdu nás mile překvapila jeho kvalita a dobrá úroveň. Přijeli jsme si sem hlavně pro body a finálovou účast na české Tour, protože tam chceme bojovat o World Tour,“ radoval se tým ve složení Vašo Aleksič, Marko Stojanovič, Nebojsa Kilijan a Petar Perunovič. Zklamaní poražení finalisté Dirty Cooking hráli ve složení Alex Positi, Ctirad Klimánek, Jan Veselý a Roman Radovskii.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video