V klubu Budík natáčela Česká televize

Markéta Chalupová 2018-04-11 05:57:00

Žatec (mch) Natočit zpravodajský spot o žatecké Semínkově přijela do komunitního klubu Budík ve čtvrtek 5. dubna dopoledne Česká televize.

Ve čtvrtek dopoledne žatecký Budík skutečně ožil. Téměř dvě desítky lidí přišly, aby se zúčastnily natáčení krátkého televizního spotu o žatecké Semínkovně, kterou v Budíku založili v březnu v rámci přednášky na téma permakultura. „Česká televize k nám do Budíku přijela v návaznosti na březnovou besedu o permakultuře ve městech, při které byla založena naše Semínkovna. Besedu vedla Ivana Mertová ze spolku Permakultura (CS). Paní Mertová se nám sama ozvala, že by v našem klubu chtěla tuto besedu udělat, aby i městští lidé viděli, jak si mohou sami a snadno, třeba doma na balkóně, pěstovat zeleninu nebo bylinky. Semínkovna funguje v Budíku necelý měsíc a spočívá ve výměně semínek mezi lidmi. Kdokoli může přijít a vybrat si semínka, která potřebuje, případně donést vlastní, o které se chce podělit. Všechny sáčky je ale nutné označit názvem rostliny, datem a místem sklizně,“ popisuje, proč televize do Budíku zavítala a jak funguje Semínkovna vedoucí klubu Ota Blail.

Televizní spot byl natočený během několika desítek minut, nejnapínavější pro Otu Blaila bylo, zda se o dopoledni pracovního dne sejde dostatek návštěvníků, aby reportáž podle jeho slov patřičně „dýchala“. „Očekával jsem, že toto může být problém, neboť televize potřebovala vše natočit během čtvrtečního dopoledne, kdy jsou lidé zpravidla v práci nebo ve škole. Nakonec se jich ale sešlo na zdejší poměry překvapivě hodně, dokonce převažovaly maminky s dětmi“, popisuje napínavé chvilky před natáčením Ota Blail a je rád, že se nakonec vše vydařilo.

Pokud vám televizní spot z žateckého komunitního klubu Budík unikl, můžete ho shlédnout na webových stránkách české televize, odvysílán byl 5. dubna v hlavních večerních zprávách.

Foto: V žateckém komunitním klubu Budík natáčela minulý týden Česká televize spot o Semínkovně, která v klubu vznikla v polovině letošního března. Foto: Markéta Chalupová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video