Běh do vrchu a vycházka odstartovaly Jeden svět

Lucie Steklá 2018-04-11 09:32:27

Festival Jeden svět na Lounsku pokračuje do soboty 14. dubna. Nabízí řadu filmů a doprovodných akcí, včetně debat se zajímavými osobnostmi.

Louny (lus) Nedělní Vycházka do Lužehrad byla druhou doprovodnou akcí k festivalu dokumentárních filmů Jeden svět, který v Lounech začal v úterý 10. Dubna. Bývalá výletní restaurace byla kdysi vyhlá-šeným cílem nedělních rodinných výletů. Start procházky byl v 15 hodin od restaurace Stromovka (Bahno). Účastníky vycházky na trase informoval historik oblastního muzea v Lounech Martin Vostřel a na Lužeradech potom majitel objektu pan Bačkora. Akce se zúčastnilo šedesát výletníků všech věkových kategorií. Bylo to příjemně strávené odpoledne. Dík patří všem organizátorům.

První doprovodnou akcí byl již v sobotu Běh na Červeňák, jehož výsledky vám přineseme v příštím vydání Lounského Pressu. Pro sportovní nadšence je zařazen film Ultra, který je unikátní sondou do myslí a srdcí účastníků extrémního běžeckého závodu. Film stylově doplnil právě běh na vrch Červeňák, který byl u této příležitosti s podtitulem Běh za Jeden svět. Účastníci nesoutěžního běhu na kopec Červeňák získali navíc zdarma lístek na jakýkoli film festivalu.

Pětidenní filmový festival je zpět. Letošním tématem je Aktualizace systému. „Nejen počítače totiž potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace a mohly hladce fungovat. A proto na pár dní zpomalme, dejme emoce stranou a v klidu si vytvořme názor. Aktualizujme,“ zve na festival Káča Suchá, hlavní koordinátorka. Jediný filmový festival v Lounech letos nabízí devět filmů.

Středa 11. dubna

16.30 hodin: Film Ultra + debata s Janem Mihalčíkem, maratonským běžcem. Gymnázium Václava Hlavatého, Poděbradova 661, Louny.

19.00 hodin: film Stát se tím, kým jsem byl + debata s Geshe Yeshi Gawa, rodilým Tibeťanem, lektorem buddhistické filosofie. Loutkové divadlo v Lounech, Pod Cukrovarem 832, Louny.

Čtvrtek 12. dubna

14 hodin: film Teorie rovnosti + debata s Tomášem Pavlasem, protagonistou filmu, členem uskupení Genderman a režisérkou Barborou Chalupovou. Městská knihovna, Mírové náměstí 1, Louny.

17.30 hodin: film Zeptejte se experta + debata s Johanou Nejedlovou, vedoucí projektu Konsent.cz zabývající se sexuálním násilím. Zámek Nový Hrad, Jimlín 220, Louny.

Pátek 13. dubna

17 hodin: film Azurová + debata s Helenou Škrdlíkovou z blogu Czech Zero Waste o životě bez odpadu. Oblastní muzeum v Lounech, Pivovarská 28, 44001 Louny.

19.30 hodin: film Čističi + debata s Martinem Kožíškem, odborníkem na internetovou bezpečnost a novinářem týdeníku Respek Ondřejem Kundrou. Městská knihovna, Mírové náměstí 1, Louny.

Sobota 14. dubna

15 hodin: film Neslyšící syn. Městská knihovna, Mírové náměstí 1, Louny.

19 hodin: film 690 Vopnafjörður + debata s Petrem Hricko, fotografem a milovníkem severu. Rozhledna na Červeňáku, Červený vrch 60, Dobroměřice.


Více v tištěném vydání Lounského Pressu č. 14, který vychází ve středu 11. dubna 2018.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video