29. ročník Elitery zaplnil sportovní halu

Lucie Steklá 2018-03-21 10:50:00

Louny (lus) Tradiční a velmi oblíbená soutěž Elitery se v závěru února konala v lounské sportovní hale. Pořádal ji Taneční klub Luna Louny. 

Pořádající klub TK Luna si z nedělního soutěžení odnesl několik umístění. Zlato a stříbro putovalo do klubu za vystoupení dětí v kategorii latinoshow, a to za vystoupení O čem holčičky sní? (ve spolupráci s DDM Postoloprty) a Outta Control. Nejúspěšnější formaci s názvem Purple Ladies předvedli tanečníci z TK Luna v kategorii Belly dance mix věkových kategorií, v hlavní kategorii latinoshow patřilo první místo dívkám a ženám za choreografii s názvem Black angels (na snímku dole). Seniorská kategorie si ze soutěže odnesla druhé místo za Senior Year (na snímku vpravo) a třetí za Gold Sahara. Sobotní program odpoledne pokračoval plesovými a parketovými kompozicemi, v nichž uspěla ZUŠ Postoloprty a jejich Karlík (plesovky mix) či Taneční škola Fénix s kompozicí Pohádkový den (děti, plesovky mix). V kategorii mix patřilo první místo TK Luna (Is this the Word?), stejně jako v dětské kategorii s vystoupením Nepodařené narozeniny? Uspěli také junioři, kteří brali zlato za Baila Como Yo. V hlavní kategorii parketových kompozic patřilo druhé místo tanečníkům TK Luna a Ode zdi ke zdi. 

Sobotní dopoledne v zaplněné hale patřilo mažoretkám. Desítky dívek s hůlkami či pompony se postupně představily na parketu v lounské hale. V kategorii klasických mažoretek mini se druhé umístily Arielky ze Základní umělecké školy Louny s vystoupením Strašidla, na téma Spongebob získaly první místo mini s pompony Imagine DDM Postoloprty. Mezi klasickými mažoretkami podle očekávání zvítězily Postoloprtské mažoretky v kategorii dětí i juniorů – děti s vystoupením Bam Bam!, juniorky s tancem Olympia. Druhé mezi juniorkami byly Jasmínky ZUŠ Louny a jejich Stuck with you. Do postoloprtského DDM putovalo druhé místo v kategorii juniorů s pompony za vystoupení Catwoman. Lounská ZUŠ brala vítězství mezi hlavními kategoriemi mažoretek klasických (Konvalinky – Sax) i twirlingu (Dance team Konvalinky – Sister Act).    

 Stříbrné medaile si v kategorii mini show dance odnesly děti z Fénixu za tanec Sladký svět podle Minnie. Tanečnicím lounské taneční školy Fénix patřily také bronzové medaile v kategorií děti show dance a jejich Welcome to stage (na snímku). Během víkendové taneční soutěže, která je určena pro všechny školy, kluby, taneční skupiny, zabývající se některou z vypsaných disciplín z celé České republiky, představilo 103 formací. Sobotní taneční výstupy hodnotila porota ve složení: Jiří Stumpf, Lenka Turková, Jitka Jedličková, Pavla Hlavatá, Martin Dytrt, Gabriela Henzlová. Nedělními porotci byli: Pavla Hlavatá, Lenka Turková, Jitka Jedličková, Martin Dytrt, Romana Hříbalová, Kristýna Hovorková. V hlavní kategorii sobotní části parketových kompozic patřilo první místo Fénixu a sestavě Mé druhé já, stejně jako senioři z téže školy s vystoupením Rock for Dance v kategorii plesovky mix.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video