Zámeckou sezonu na Novém Hradě zahájila Velikonoční neděle, přišly čtyři tisíce lidí

Lucie Steklá 2018-04-11 13:03:00

Jimlín (lus) Zámecké Velikonoce na Novém Hradě zahájily sezonu. Na Velikonoční neděli 1. dubna návštěvníci zámku Nový Hrad v Jimlíně přivítali nejen jaro, ale také si připomněli velikonoční tradice a zvyky. Zámek otevřel své brány a zahájil tak další návštěvnickou sezonu. A to ve velkém stylu, protože o velikonoční neděli přišlo téměř 4 a půl tisíce návštěvníků.

 „Akci navštívilo 4206 návštěvníků a na prohlídky zámku se přišlo podívat 283 návštěvníků. Na dobrovolném vstupné jsme vybrali téměř 65 tisíc. Počasí vyšlo lépe, než jsme doufali, a celkově jsme návštěvnickou sezonu zahájili velkolepě. Moc vám všem děkujeme,“ vzkazují z Nového Hradu. Velikonoční jarmark plný řemeslných stánků a také dobrot doplnil bohatý doprovodný program v podobě historického šermu v podání skupiny Alotrium, nechyběla show s bičem a loutkové divadlo Cirkus Žebřík. Návštěvníci si také mohli zkusit pletení velikonoční pomlázky či zdobení vajíček. Na děti čekala řada velikonočních soutěží a spousta dárečků, které rozdávaly zaječice z krajského úřadu. Velikonoce na zámku navštívil také hejtman Oldřich Bubeníček s rodinou, krajská radní pro kulturu Jitka Sachetová, předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Jaroslav Dubský i předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek. Zájemci se mohli zúčastnit prohlídek velikonočně vyzdobeným zámkem, které si nenechalo ujít téměř 300 návštěvníků. Na zámku v současné době také probíhají restaurátorské práce. Jde o největší restaurátorský počin na zámku za posledních přibližně pět let. 

Zámek Nový Hrad v Jimlíně je během dubna otevřen: o víkendy od 9 do 16 hodin (poslední prohlídka v 15.30 hodin), ve všední dny (kromě pondělí)  od 10 do 15 hodin (poslední prohlídka ve 14.30 hodin). 

Nádvoří, věž, sklepy pod věží, podzemní stáje a barokní zahrada jsou přístupné volně bez průvodce.   

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video