Osmáci se vrátili do dětství

2018-04-12 11:19:00

V úterý 20. března žáci 8. třídy základní školy v Kryrech navštívili v mateřské škole v Kryrech budoucí prvňáčky, o které se budou příští rok starat. „Skoro všichni jsme se do školky těšili,” říká Aleš Reininger a pokračuje: „Kdo by se netěšil. Jako malý jsem si ve školce hrál, dal jsem si oběd, šel spát a pak si zase hrál.”

Hlavním úkolem osmáků bylo čtení budoucím prvňáčkům z jejich oblíbených knížek. Po příchodu do školky došlo nejdříve k seznamování. "Někdo měl jedno malé dítě, jiný dvě. Povídali jsme si, co ve školce dělají, děti nám ukazovaly, s čím si nejraději hrají," vypráví Bára Velechovská. „Já jsem se dozvěděl od svého malého kamaráda Maxe, jaké má koníčky, na jaké filmy se rád dívá, že má rád auta a také že byl v Bulharsku, odkud si dovezl velkou mušličku, kterou mně ukazoval,” povídá Aleš a dodává: "Nejvíc mě zaujal takový super písek, který jsem neznal. Ten byl boží."

Když si společně dostatečně popovídali a vyhráli, šli si vybrat knížku do jejich knihovny a pustili se do čtení. Budoucí prvňáčci pozorně naslouchali.

„Bohužel potom nastal čas, kdy jsme museli odejít. Vůbec se nám nechtělo loučit. Všichni jsme si to náramně užili", sděluje Bára. „Než jsme se rozloučili, pozvali jsme budoucí prvňáčky ještě před jejich zápisem do první třídy k nám do školy, kde si budeme opět číst a společně kreslit. Byl to docela pěkný zážitek, vrátit se po tolika letech do školky. Byla to sice veliká změna, ale některé věci se ani po tolika letech nezapomínají," dodal Aleš.

Jaroslava Suchomelová, třídní učitelka

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video