Kam vyrazit za kulturou v okrese Chomutov

Soňa Šímová 2018-04-13 09:11:09

Podívejte se kam na Chomutovsku vyrazit za kulturou

PÁTEK 13. DUBNA

Chomutov — od 19 hodin v Hřebíkárně Václav Koubek.

Světlo — dobrý sluha, ale špatný pán je název přednášky, která proběhne v pátek od 16.30 hodin v chomutovském SKKS v učebně číslo 66. Přednášet bude odborník na světlené znečištění Hynek Medřický, člen Odborné skupiny pro tmavou oblohu při Astronomickém ústavu AV ČR.

Jirkov — od 20 hodin v divadle Country bál.

Kadaň — od 18.30 hodin v kostele Stětí sv. Jana Křtitele Jarní setkání pěveckých sborů.

SOBOTA 14. DUBNA

Chomutov — jarní úklid pevností proběhne od 10 hodin. Sraz je v muzeu Na Kočičáku. Cílem akce je úklid naučné stezky, pevnostní linie, ale i okolních cest, lesa a potoků až po Březenec před zahájením turistické sezóny.

Otevírání studánky spojené s úklidem na modré turistické značce se uskuteční v sobotu od 10 hodin. Sraz je u Domu s pečovatelskou službou Merkur.

Jirkov — Jarní svod loveckých psů se uskuteční od 8 hodin na zámku Červený hrádek. Na jarním svodu se zkušení kynologové snaží zjistit, zda se předvedený jedinec nevyjímá standardu a upozornit chovatele na co si dát pozor a co popřípadě zlepšit.

Při jarním svodu se kontroluje výška, srst, zbarvení, chrup, barva očí a celkové znaky psa.

Kadaň — od 20 hodin v Orfeu Horkýže Slíže.

Klášterec nad Ohří — od 17 hodin na zámku Jarní setkání pěveckých sborů. VENKOVSKÉ Březno — venkovské farmářské trhy se uskuteční od 9 do 14 hodin. Kromě nákupu od tradičních prodejců z okolí, čeká na návštěvníky živá hudba v podání Country 5 a vystoupení baviče Milana Pitkina.

PROBÍHAJÍCÍ VÝSTAVY:

Chomutov — do 2. června v Oblastním muzeu Smrtí to nekončí aneb Tisíc let spali ve stínu Radobýlu; do 20. června v galerii Zlatý klenot Obrazy, sochy a grafika — Roman Křelina a Vít Křelina; v galerii Lurago výstava obrazů Andrey Ehred — Sny; do 31. května ve výstavních prostorách SKKS v prvním patře Blanka Pittnerová — výstava o Boleboři, do 29. června v Galerii Na schodech chomutovské knihovny Foto minerálů Jindřicha Pittnera, do 30. června v kostele svatého Ignáce fotografie Lucie Stříbrské Connected.

Jirkov — do 20. dubna v Galerii Jirkov Světlo bohyně aneb tvořivá síla ženy.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video