Překvapivý výsledek zasedání zastupitelstva. Za Kamenčák město nabídne 26 milionů

Soňa Šímová 2018-04-16 21:00:00

CHOMUTOV (soš) — „Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil,“ ke známé replice z pohádky Pyšná princezna, by se dalo přirovnat pondělní zasedání zastupitelstva města. Pro přihlížející ovšem bylo spíše komedií s prvky dramatu. To když se po pár úvodních větách všichni odebrali do zákulisí a hodinu a půl probírali, co vlastně schválí. Načež se domluvili na něčem úplně jiném.

Původně zastupitelé chtěli projednat odkup toalet na Kamencovém jezeře a objekt Mariny. Po přednesu různých posudků cen a dohadech, zda je vůbec nutné mít zavedenou restauraci u Bandy tuto sezónu v majetku města, se zastupitelstvo na pokyn primátora Marka Hrabáče, odebralo do jeho kanceláře. Co se za zavřenými dveřmi projednávalo, je otázkou, na kterou znají odpověď jen vyvolení. Jisté je, že v průběhu následující diskuze prohlásil náměstek primátora David Dinda, že někteří zastupitelé mluví jinak v soukromí a jinak na veřejnosti. K překvapení všech, kteří se porady neúčastnili, se nakonec začaly projednávat dva úplně jiné návrhy. Prvním z nich byl nabídnout společnosti CV Relax původní částku 21 miliónů dle znaleckého posudku, kterou na zasedání před měsícem smetli ze stolu. Respektive po úpravách, které prosazovala strana Pro Chomutov, snížili částku o dotace na konečných 18 milionů (o tom, co následovalo ze strany CV Relax poté, se dočtete v aktuálním čísle Nástupu, které vyjde ve středu 18. dubna).

Po diskuzi se konečně hlasovalo pro oba návrhy. Pro Chomutov se chtěl vrátit k původnímu bez snížení, tedy částku kolem 21 miliónů. Zdá se ale, že většina zastupitelů už měla letitého vyjednávání takříkajíc plné zuby a odhlasovala koaliční návrh na 26 miliónů korun, na který by snad již společnost CV Relax mohla přistoupit; a za kauzou Kamencové jezero už konečně udělat definitivní tečku ještě před letošním začátkem sezóny (podrobněji se tomu budeme věnovat v Nástupu č. 16, který vyjde 25. dubna). 


Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video