Vandalové zničili značky

Soňa Šímová 2018-04-17 11:23:00

BŘEZNO (soš) — „Je to exemplární případ vandalismu,“ rozčílil se starosta obce Březno Zdeněk Valenta před zničenými ukazateli na cyklostezce v úseku Březno — Hrušovany před odbočkou na Všehrdy. Poslední případ, který se stal v období kolem velikonočních svátků, nahlásil na policii. Odhadovaná škoda je necelých pět tisíc korun. A bohužel to není to poprvé. Za poslední tři roky bylo na různých místech měněno zhruba 15 ukazatelů.

„Jednu značku dokonce ukradli celou, další jsme po čtvrté výměně vyztužili lešenářskou trubkou, aby ji znovu neohýbali,“ říká Zdeňek Valenta. Cyklostezka, kterou se dá pohodlně po asfaltové cestě dostat do Žatce či Chomutova je přitom hojně využívána rodinami s dětmi a chválí si ji i turisté ze všech koutů republiky. „Rýsuje se tu nádherná možnost rozvoje cykloturistiky a ten, kdo tohle udělá, to se ani nedá nazvat člověkem. Neváží si ničeho. Každý turista nebo cyklista je vděčný za směrovníky a nějací blbečkové jim to zničí,“ uzavírá starosta Března s tím, že zabezpečení v lokalitě není možné a musí se tedy spolehnout na slušnost lidí. Jak informovala okresní policejní mluvčí Marie Pivková, policisté z Března případ řeší jako přestupek, protože způsobená škoda 4 800 korun nepřesáhla pětitisícovou hranici, aby vandalské jednání mohlo být posuzováno jako trestný čin.

Napsal(a): Soňa Šímová

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video