Dobrovolníci uklidili tuny odpadu

Alla Želinská 2018-04-18 14:03:00

Podbořansko (až) Lubenec, Vroutek, Buškovice – všude tady se aktivní lidé, rodiny s dětmi, mladí i starší, zapojili do velkého jarního úklidu s výzvou „Ukliďme Česko“. První dubnový víkend uklízelo okolí naší obce Lubenec přes 40 dobrovolníků – v sobotu organizovaných rybáři a v neděli většinou členové sportovního klubu TJ Spartak Lubenec. Celkem byly nasbírány čtyři plné autokáry odpadu všeho druhu. „Rád bych všem brigádníkům poděkoval za jejich aktivitu. Tím ale úklid v naší obci nekončí, další akci bude organizovat naše Masarykova základní škola ke Dni země,“ uvedl starosta Lubence Jiří Chaloupecký.

Také Vrouteckým jeden víkend na úklid nestačí. Nejprve se pustili do úklidu v sobotu 7. dubna. Dvanáct vrouteckých dobrovolníků vyčistili cestu z Vidhostic k silnici na Mukoděly a cestu podél potoka k Vidhostické nádrži – nasbírali celkem přes 700 kg odpadu. Městský úřad zajistil ochranné pomůcky, pytle, převoz dobrovolníků na místo a zpět, dále odvoz nasbíraného odpadu, jeho konečné vytřídění a odvoz na skládku. A v sobotu 14. 4. se všichni dohromady vrhli na úklidovou akci organizovanou místním patriotem Petrem Nečasem. „Akce se povedla, podařilo se nám uklidit nepořádek podél silnic z Vroutku na Vidnostice a z Vidhostic do Lužce, a také podél polní cesty k vroutecké přehradě (celkem cca 5 km). Děkujeme všem, kteří přiložili ruce k dílu, obzvláště přespolním z Podbořan,“ poděkoval Petr Nečas všem deseti pomocníkům, kteří spolu s ním uklízeli. A co všechno se v okolí válelo? „Kromě plechovek, plastových PET lahví a jedné válendy bylo u Vidhostic velké množství lahví od Becherovky Lemond. Je to příjemný pocit, když aspoň trochu ulehčíte životnímu prostředí. Zakončili jsme úklid opékáním buřtů u organizátorů sběru manželů Nečasových,“ pochvaluje akci Jaromír Kubelka.

Také členové a příznivci spolku Naše Buškovice opět uklízeli. Minulou sobotu se dali do úklidu kostela a přilehlého okolí. „Máme radost z odvedené práce. Všem děkujeme za pomoc. V květnu se zapojíme do Noci kostelů, na niž kostel připravujeme. Věříme, že to bude nový začátek, který se stane tradicí,“ říká Monika Dvoržáková z Našich Buškovic.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video