Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Redakce 2018-04-20 04:53:00

Podívejte se na náš pravidelný kulturní servis....

ŽATECKO

PÁTEK 20. DUBNA

Staňkovice, knihovna: Virtuální univerzita 3. věku – 6. přednáška Etika. Od 10 hodin.

DDM Žatec: Tvoření malé čarodějnice – děti si vytvoří 3D čarodějničku pod heslem - Čarodějnice nebo kočka? Pavouk nebo klobouk? Od 17 do 18 hodin.

Čarovné spinkání – Netopýři. Děti se mohou těšit na soutěže,hry, spoustu zábavy a možná bude i diskotéka v maskách. Od 18 hodin do soboty 10 hodin.

Městské divadlo Žatec: Dostihy – nová autorská hra Divadelního spolku Opera Žatec o přátelství, náhodách a hrdinství… Od 19 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje a zpívá Druhý dech. Od 21 hodin.

SOBOTA 21. DUBNA

Zámek Stekník: Mezinárodní den památek na zámku Stekník – u příležitosti letošního Mezinárodního dne památek jsme pro vás připravili první možnost mimořádně navštívit prostory, které procházejí v současné době restaurováním. Speciální prohlídky o stavební obnově a restaurování pouze v 10 hodin a ve 13 hodin. Také v neděli. Současně probíhají klasické prohlídky: okruh I. a II. Od 10 hod.

Kulturní dům Žiželice: První setkání rodáků, obyvatel a přátel obce Žiželice. Prohlídka obce (od kulturního domu), mše v místní kapli (14 h.), zahájení setkání v KD (15 h), fotograf, dokument o historii obce, od 18 hod. hudba. Od 13 hodin.

Žatec, Černý orel: Mikronésie očima Žatečanů. Povídání Jana Greisiegera v prostorách hotelu Černý Orel v Žatci. Od 17 hodin.

Tulipán Žatec: Hraje Black & White (Jäger party). Od 21 hodin.

NEDĚLE 15. DUBNA

Městské divadlo Žatec: Louskáček a bonbónová víla – pohádka na téma slavného baletu o boji dobra se zlem, která se odehrává v království bonbónů. Od 15 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 20. DUBNA

Oblastní muzeum Louny: Země je ze mě – osvětová akce u příležitosti Světového Dne Země. Od 8 hodin.

Klubovna Luna Louny: Dětská scéna 2018 – Městská knihovna Louny pořádá Krajskou přehlídku dětského divadla Ústeckého kraje. Vstup volný.

Výstaviště Louny: Dům a zahrada – 22. ročník výstavy. Do neděle. Vždy od 9 do 17 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Domácí semenaření – workshop pro zahrádkáře. Naučte se pěstovat vlastní osivo pro své zahrady. Od 15 hodin.

Černý kůň – Klub Za zdí Louny: M. Imrich & Tango – rock Praha, koncert legendární hudební skupiny. Od 20 hodin.

ZŠ Panenský Týnec: Zápis do 1. ročníku. Od 13 do 17 hodin.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Bachovy esence – psychosomatika pohledem intuitivního léčení a na osobu zaměřeným přístupem. Přednáší Dana Sovová. Od 18 hodin.

Kino Postoloprty: Starý tenisky – rockový koncert skupiny s postoloprtským bubeníkem Vlastimilem Hubertem. Od 19 hodin.

Kino Peruc: Komedie 1 + 1 = 3 od Raye Cooneyho v podání ochotníků z Koštic. Komedie o tom, že se dá žít dvojí manželský život – pokud přesně dodržíte harmonogram a nedostanete ránu dámskou kabelkou. Od 19 hodin.

Restaurace Nový svět Louny: Parťáci – koncert. Od 20 hodin.

SOBOTA 21. DUBNA

Postoloprty: Prtský špacír – turistický pochod a cyklojízda po trasách v okolí Postoloprt (Vrbka, Stekník). Start u infocentra v 9 – 11 hodin.

Skanzen Březno u Loun: Stavíme dlouhý dům - pojďte stavět dlouhý dům! Pracujeme rukama a nohama se dřevem a mazanicí. Pro předem přihlášené bude něco k jídlu a pití. Také v neděli. Od 10 hodin.

Centrum Gnoze Louny: Dana Sovová – terapeutka. Kreslení pravou mozkovou hemisférou – akryl. Od 10 do 17 hodin.

KD Zastávka Louny: Hrajeme s Orffem - 12. ročník celostátního festivalu sborového zpěvu se zaměřením na využití Orffova instrumentáře. Od 11 hodin.

U ZŠ Peruc: 5. ročník Hůlkování – sraz u ZŠ Peruc. Trasa od ZŠ Peruc přes Débeř k penzionu Za dubem. V závěru se vylosuje malá tombola. Zve ČČK Peruc. Od 13.30 hodin.

MIC louny: Za historií a současností piva v Lounech - komentovaná prohlídka s průvodcem, vstupné zdarma, ochutnávky piv nejsou v ceně, sraz u MIC. Od 14 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Domácí semenaření – workshop s Klárou Hrdou. Od 15 hodin.

Kino Peruc: Bajkeři – ČR komedie. Od 17.30 hodin.

Černý kůň – klub Za zdí Louny: Jiří Konvrzek – písničkář. Od 20 hodin.

NEDĚLE 22. DUBNA

Zeměchy: 2. ročník Jarního pochodu - start Sokolovna Zeměchy. Od 7 – 9 hodin.

Sál kulturního domu Bitozeves: Vítání občánků – slavnostní vítání nových občánků obce. Od 10 hodin.

Oblastní muzeum Louny: Pahorkatina Džbán a Pralesy – dvě nové výstavy, do 11. 5. hlasujte o udělení Ceny veřejnosti. Od 13 do 17 hodin.

Městská knihovna Louny: Otevřeno. Od 14 do 17 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 20. DUBNA

Muzeum Podbořany: Čas pocity proměny – prodejní výstava fotografií, řezeb, paličkované krajky. Potrvá do 10.5. Od 8 do 14 hodin.

Obec Lubenec: Lampionový průvod ke Dni Země a proti hlubinnému úložišti jaderného odpadu, táborák za rybníkem (20 hod). Sraz u rybárny. Zve SOS Lubenec a spolek Za záchranu kostela sv. Jiljí. Od 19 hodin.

SOBOTA 21. DUBNA

KČT Podbořany: Turisticko – poznávací výlet na státní hrad a zámek Bečov nad Teplou. Trasa individuální, okolím zámku, 3 km (Krásno → rozhledna a zpět). Odjezd z Podbořan autobusem (vlakové nádraží) v 8.30 hodin.

Podbořany, tenisové kurty: Brigáda a schůze tenisového oddílu TJ Tatran Podbořany. Od 10 hodin.

Obec Soběchleby: Svátek sv. Jiří – mše sv. před kostelem, přátelské setkání na návsi, občerstvení. Od 19 h posezení ve škole. Od 10 hod.

Podbořany – Hlubany (za železničním přechodem u Mariánské ulice): Sázení stromů narození – rodiče vysadí nově narozeným občánkům vlastní strom, přivítání starostou, občerstvení tradiční koblížky, čaj, káva. Od 14 hodin.

Petrohrad, sál u Borise: Turnaj ve stolním fotbálku. Dvě kategorie, hudba, občerstvení, hrací konzole. Od 16 a 19 hodin.

Libyně, kostel: Hudbou proti úložišti – zahájení vernisáží nejlepších fotografií Dolního Poohří, beseda k úložišti (16 h), koncert Jany Loty - velmi charismatický hlas (18 h). Od 16 hodin.

Podbořanský Rohozec: Oldies party ve stylu 80. - 90. let – diskotéka, dobové retro oblečení vítáno. Zvou RSK a Hostinec na Kopečku. Sál obecního úřadu. Vstup 20 korun. Od 20 hodin.

Sportbar Podbořany: Československá párty – 80. - 90. léta až po současnost. Hraje DJ Martin. Vstup od 18 let. Začátek ve 21.30 hodin.

Podbořany: Údolím Doláneckého potoka – botanická vycházka s Danem Kouteckým. Start v 9 hodin z vlakového nádraží v Podbořanech (je možno počkat na vlak od Plzně, který dorazí v 9.34). 

NEDĚLE 22. DUBNA

Kostel Podbořany: Nedělní mše svatá. Od 9 hodin.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video