Výstava pro Očihov potrvá déle

Alla Želinská 2018-04-22 03:54:00

Podbořany (až) Hana Micková, Jaroslav Micka, Pavel Kůra a Petr Bek – autoři výstavy fotografií, řezeb a paličkované krajky, která je k vidění v podbořanském muzeu. Výstava je prodejní a veškerý výtěžek z ní je určen na opravu kostela sv. Martina v Očihově a pořízení dvou zvonů. „Děkujeme všem, kdo doposud přispěli nebo přispějí na opravy kostela. Pro ty, kdo jste nestihli na výstavu v Podbořanech zavítat, máme dobrou zprávu – je prodloužena do 10. května. Přijďte!“ zve řezbářka Hanka Micková. S její tvorbou se můžete seznámit mj. na adrese hana-mickova.cz. Na výstavě, pořádané za přispění města Podbořany a obce Očihov, spatříte také řezbu od Dany Nachlingerové, fotografie od Bohumila Tománka nebo krajku od Jaroslavy Lánové ze Žďáru nad Sázavou.

„Jedná se o paličkovanou krajku přírodních motivů, a jsou tam kousky, jež vyhrály na několika mezinárodních soutěžích – např. v Bruselu, Budapešti atd.,“ pokračuje H. Micková. Umělci připravují také stránku www. facebook.com/zavesit.cz, kde by měly být dostupné všechny fotografie. Fotogalerie z výstavy zde.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video