Policisté cestou do služby zachránili lidský život

Tomáš Skřipský 2018-04-24 11:43:05

CHOMUTOV (r) — Byla to obyčejná ranní cesta autem do práce z Kadaně do Chomutova, jakých už policisté Josef Aron, Michal Kašpar (oba 40) a Petr Sládek (35) absolvovali bezpočet. V neočekávané drama se změnila kousek od Černovic, kde si trojice mužů všimla auta Škoda Felicia, které bylo zapadnuté v příkopu a kouřilo se z něj. Když k vozu doběhli, pod kapotou motoru už byly vidět plameny.

Čtyřiadvacetiletý řidič byl zaklíněný ve zdemolované kabině a byl v bezvědomí, ze kterého se naštěstí během chvíle probral. Protože nešly otevřít dveře vozu, nebylo možné jej vytáhnout ven.

„Začal jsem okamžitě mávat na nákladní auta, protože vím, že mají ze zákona v povinné výbavě hasicí přístroj. Podařilo se mi zastavit dodávku, jejíž řidič mi přístroj poskytl, a vystříkal jeho obsah pod kapotu,“ vzpomíná Josef Aron na vypjaté chvíle. Jeden z jeho kolegů mezitím telefonem alarmoval složky integrovaného záchranného systému, zatímco druhý usměrňoval dopravu.

Když se podařilo odvrátit hrozící požár, zachránci se snažili, aby těžce zraněný řidič neupadl do šoku. Potom už na místo dorazila záchranka a hasiči, kteří mladého šoféra z Klášterce nad Ohří z vraku vystříhali a předali do rukou záchranářů. Ti zraněného ošetřili a nechali vrtulníkem přepravit na traumatologii v Ústí nad Labem. V nemocnici si řidič, který se ráno vracel domů z noční směny, pobyl velmi dlouhou dobu, ale svá zranění přežil.

K události došlo loni 23. července. Ve čtvrtek minulého týdne se pak trojice zachránců dočkala udělení certifikátu „Gentleman silnic“, který lze získat za záchranu života při dopravní nehodě v rámci společného projektu České pojišťovny a Policie ČR. Praporčík Josef Aron, praporčík Petr Sládek a podpraporčík Michal Kašpar ocenění převzali z rukou zástupce vedoucího Územního odboru Policie ČR Chomutov Roberta Kubánka a tiskové mluvčí České pojišťovny Ivany Buriánkové. Stali se tak v pořadí již 141., 142. a 143. oceněným gentelmanem silnic v České republice.

Napsal(a): Tomáš Skřipský

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video