Čarodějnice se sletí do měst a obcí

Alla Želinská 2018-04-25 09:23:00

Podbořansko (až) Pálení Čarodějnic se koná v těchto dnech a hlavně 30. dubna např. v Podbořanech, Stebně, Blšanech, Petrohradě, ve Vroutku, v Kryrech nebo v Nepomyšli. Už ve čtvrtek 26. dubna na Čarodějnický rej zve Gymnázium a SOŠ Podbořany. V areálu školy v ul. Kpt. Jaroše budou od dopoledních hodin dobrovolní hasiči s ukázkou své práce, děti budou moci používat stříkačku na trefování plechovek, spousta soutěží pro nejmenší a kvíz pro starší žáky základních škol a v podvečer začne čarodějnický rej, opékání buřtů, soutěže, promítání Dívka na koštěti, a to vše pro veřejnost zdarma. Pro MŠ je to od 10 hodin, pro ZŠ od 13 hodin a pro veřejnost od 17 hodin.

V pátek 27. dubna od 15 hodin čarodějnice obsadí Meditační zahradu v Podbořanech. Na Čarodějnice zvou všechny malé i velké pořadatelky z RMC Jonáš.

Obec Stebno pořádá Slet čarodějnic v sobotu 28. dubna. Stebenské čarodějnice mají sraz v 17 hodin u Jitky Kadlecové. Koště, řehtačky, pokličky či jiné hudební nástroje s sebou!

V pondělí 30. dubna se letos již potřetí konají Podbořanské čarodějnice na Barborce v režii 1. České společnosti. Čekají na vás soutěže, věštění budoucnosti, čarodějnické obydlí, jízdy na koních, skákací hrad, v 15 hodin kouzelnické vystoupení Pana Kravaty, budou se rozdávat odměny a na závěr se upálí čarodějnice. Vstup je zdarma. Akce v prostoru u Chůvičky začíná ve 14 hodin.

V Blšanech se v pondělí 30. 4. bude stavět májka a proběhne i pálení čarodějnice, a to naproti obchodu u bývalé družiny. Nebude chybět opékání buřtíků. Vše začíná v 17 hodin a večerní vatra se rozhoří ve 21 hodin.

Město Kryry zve na Čarodějnice v pondělí 30. 4. od 16 hodin. Slovem bude provázet Karel Fiala. Hrát k tomu bude Promile Most, v 16.30 vyrazí průvod čarodějnic od kulturního domu, večer od 22 hodin to pořádně rozjede Hand Grenade.

Ve Vroutku je slet čarodějnic u kulturního domu v 16 hodin. Bude se stavět i májka na náměstí.

Nepomyšl očekává čarodějnický slet na dětském hřišti v 17 hodin po postavení máje na náměstí. Proběhnou soutěže o ceny, Miss Čarodějnice, pálení čarodějnice, opékání buřtů.

Petrohradské čarodějnice mají sraz na dětském hřišti na návsi 30. 4. od 16 hodin. Pomocnice se sejdou už o hodinu dřív. Pro děti a rodiče připravena zábavná strašidelná stezka. Na závěr opékání buřtů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video