Macaráti z Podbořan: ukojili jsme svou touhu se zviditelnit. Vrátíme se!

Alla Želinská 2018-04-25 09:40:00

Jan Balín, Jakub Rázek, Ladislav Švarc, Adam Šída a Jan Kratochvíl – tuto pětici kamarádů z Podbořan a okolí sledovaly nedávno na televizních obrazovkách stovky tisíc diváků v oblíbeném zábavném soutěžním pořadu TV Nova Co na to Češi. Macaráti, jak se jmenovali, zazářili celkem pětkrát – vyhráli pět soubojů. Přitom na víc než dva dny v televizi je netipoval nikdo, ani oni sami. Co jsou zač, proč do toho šli, jak se jim soutěžilo a co si odnesli, jsme se zeptali kapitána družstva Honzy Balína i dalších členů týmu.

Jak vznikl nápad soutěžit v televizní show? Neinspirovaly vás náhodou Sestřičky, tým z Mediciny, který taky účinkoval v pořadu Co na to Češi?

Někde u piva jsme se společně domluvili, že by byla sranda tuto soutěž vyzkoušet a jelikož jsme všichni veselé povahy, tak jsme odeslali přihlášku. Tým Sestřiček nás nijak neinspiroval, jelikož v době vysílání jejich dílů jsme měli přihlášku odeslanou. Nutno podotknout, že jsme přihlášku odesílali celkem třikrát a až poslední pokus, při kterém jsme poslali i naši fotografii, byl úspěšný.

Jak dlouho jste usilovali o pozvání do pořadu?

První přihlášku jsme odeslali někdy koncem roku 2016, další na jaře 2017. To jsme posílali vždy bez fotografie nebo nějakého videa o našem týmu. Až poté kolem května loňského roku, kdy jsme spolu seděli v jedné restauraci, udělali jsme společnou fotografii se zlatavým mokem a odeslali. Koncem letních prázdnin jsme byli pozváni na casting, který se uskutečnil v září 2017, natáčení dílů pak 18. prosince.

Váš tým se jmenoval Macaráti. Proč právě takto?

Ten název je vlastně zamotaný i pro nás samotné. Vzniklo to před několika lety, když u kamaráda probíhala oslava a v TV zrovna byla reportáž s panem Macurou, který tehdy bojoval za práva žen s panem Rychtá-řem. My jsme jej odsuzovali, ale jedna z našich kamarádek řekla, že my jsme stejní – a použila přebrept – Macaráti. To už nám to zůstalo.


Zbytek rozhovoru najdete v aktuálním tištěném vydání Regionu Podbořanska, který  je od středy 25. dubna k zakoupení na pultech vašich prodejců tisku

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video