Prokopáci postoupili do krajského finále Štafetového poháru, poběží ho již popáté v řadě

Lucie Steklá 2018-04-25 13:40:00

Louny (lus) Okresní kolo pátého ročníku štafetových běhů pro žáky prvního stupně základních škol proběhlo ve čtvrtek 12. dubna na oválu Základní školy O. Jaroše v Lounech. Závodů Štafetového poháru se zúčastnily čtyři školy, dvě lounské – ZŠ Prokopa Holého a ZŠ O. Jaroše, ZŠ Černčice a ZŠ Komenského Alej Žatec.

O sportovní atmosféru, fandění a povzbuzování ovšem nouze nebyla, mladší žáci povzbuzovali ty starší a naopak. Školáci si fandili i při plnění doplňkových disciplín, jimiž byl hod medicinbalem, skok z místa (1. – 3. třída) a skok s odrazem (4. a 5. třída). Žáci se ZŠ Prokopa Holého v Lounech (na snímku) letos zvítězili ve všech bězích. Nejrychlejší byla jejich štafeta 1. až 3. tříd na 8 x 100 metrů (Matěj Smetana, Sofie Slavíková, Matěj Krušina, Ela Lošťáková, Clara Schejbalová, Nicolas Moravec, Tomáš Laurich, Barbora Pelánová) s časem 02:21,36; štafeta 4. a 5. tříd na 8 x 100 metrů (Lukáš Laurich, Viktorie Slavíková, Sára Lošťáková, Ondra Valoušek, Dominik Švec, Dominika Volfová, Natálie Dundrová, Matouš Hanzl) s časem 02:11,51; a také obě smíšené štafety na 8 x 200 metrů. Celkové vítězství a součet štafetových časů 09:14,98 poslal „Prokopáky“ opět do krajského finále. Druhou příčku obsadila s výborným časem a možností dodatečného postupu žatecká škola (09:25,00), bronzová příčka patřila ZŠ Černčice (09:50,68), čtvrtí skončili školáci ze ZŠ O. Jaroše (10:06,66). Krajské finále, kam postupuje sedm škol z každého okresu z prvních míst, a podle časů mají možnost postoupit školy z druhých míst, se koná v Ústí nad Labem v úterý 15. května. Patrony letošního ročníku Štafetového poháru jsou úspěšní čeští atleti Patrik Šorm, Jan Tesař, Daniel Němeček a Vít Müller. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video