Kulturní servis regionů Žatecka, Lounska a Podbořanska (Od pátku 27. dubna do úterý 1. května)

2018-04-27 02:08:00

Podívejte se kam v následujících dnech vyrazit za kulturou.

ŽATECKO

PÁTEK 27. DUBNA

Digitální kino Žatec: (17.30) V husí kůži.

(20.00) Dvě nevěsty a jedna svatba - premiéra ČR. Také 28. - 30. 4.

DDM Žatec: Základní kolo soutěže Dívka Talent 2018. Od 18 hodin.

Tulipán Žatec: Duo Sound. Od 21 hodin.

SOBOTA 28. DUBNA

Staňkovice: Tradiční slet čarodějnic – sraz všech strašidel před poštou na sídlišti, průvod se vydá na místo sabatu na Myslivnu, kde se bude řádit, soutěžit, opékat buřty, to vše za doprovodu DJ Standy. Občerstvení a sladké odměny zajištěny. Od 15 hodin.

Tuchořice: Slet čarodějnic- v Pivovarské zahradě, soutěže, pálení čarodějnice, buřty. Zvou obec, SDH Tuchořice a Tuchoholky. Od 15 hodin.

Čeradice: Pálení čarodějnic – na fotbalovém hřišti. Sraz všech malých i velkých čarodějnic a čarodějů na návsi. Tance, soutěže, jízda na koních, dárek pro každého v převleku, pití a jídlo. Od 16 hodin.

Žiželice, u obecního úřadu: Stavění májky a pálení čarodějnic – soutěže, hry, buřtíky na opékání, při pálení čarodějnic proběhne zdobení a stavění májky. Zve OÚ a SDH Žiželice. Od 17 hodin.

Městské divadlo Žatec: Opera - satelitní přenos – Jules Massenet: Cendrillon (Popelka) – MET Premiéra. Massenetova okouzlující opera Cendrillon, která vychází z klasické pohádky o Popelce, bude v Met uvedena premiérově pod taktovkou Bertranda de Billyho a v režii Laurenta Pellyho. V 18.45 hodin.

Tulipán Žatec: Black & White. Od 21 hodin.

NEDĚLE 29. DUBNA

Chrám chmele a piva Žatec: Duševní detox - Obelhaná duše. Zve Církev bez hranic Žatec. Od 10 hodin.

Digitální kino Žatec: (15:00) V husí kůži.

PONDĚLÍ 30. DUBNA

Klub Budík Žatec (Hošťálkovo nám.): Čarodějné tvoření. Od 16 do 20 hodin.

Žatec: Čarodějnický rej – sraz u radnice, přivítání všech lepých děv a bab, zahájení v podání tančících malých čarodějniček, odchod průvodu čarodějnic od radnice k areálu Letního kina, volba MISS Čarodějnice 2018, rej čarodějnic, soutěže pro děti a prezentace sdružení (Letní kino), zapálení hranice a upálení čarodějnice (Pod stadiónem Mládí). Od 16.30 hodin.

Libořice, náves: Čarodějnický rej – všechny děti a rodiče zvou Libořické maminky. Od 16.30 hodin.

Zlatý Chmel, Žatec: Yentak – Deep Purple revival. Od 21 hodin.

ÚTERÝ 1. KVĚTNA

Žatec, u řeky: Hopman duatlon – 4. ročník, tradiční jarní běžecko cyklistický závod pro děti i dospělé s trasou po cyklostezce podél řeky do Stroupče a Vičic. Prezentace u fotbalového hřiště za řekou od 9 hodin a start od 11 hodin.

Zámek Stekník: Prohlídky pro nejmenší – poznáváme pohádky na zámku Stekník. Zajímavé interaktivní prohlídky zaměřené na poznávání pohádek. Největší znalci pohádek budou odměněni diplomem. Prohlídkami provází pohádková postava. Klasické prohlídky interiérů vždy v celou hodinu. Dětské prohlídky vždy v 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30 a 15:30 hodin.

Digitální kino Žatec: (17.30) Dvě nevěsty a jedna svatba.

(20.00) Pepa.

LOUNSKO

PÁTEK 27. DUBNA

Kino Svět Louny: (17.30) Avengers: Infinity War. Také 28. - 30. 4.

Sportovní hala Louny: Pozvánka na čarodějnice – dovedností soutěže mladých florbalistů proti mladým házenkářům, další dovednostní soutěže, buřty a nealko, skákací hrad. Sportovní obuv a oblečení sebou. Od 16 hodin.

Louny, Kotěrova kolonie: Prohlídka Kotěrovy kolonie. Sraz u pekařství ke sjezdu k hlavnímu vlakovému nádraží. Od 16 hodin.

Postoloprty, ul. Zahradní: Cirkus Josef Wertheim. Představení v 17 hodin.

SOBOTA 28. DUBNA

Kino Svět Louny: (10.00) Sherlock Koumes 2D. Také v neděli.

(13.00) V husí kůži 3D. Také v neděli.

Kino Peruc: (17.30) Thor: Ragnarok - akční sci-fi.

Mírové náměstí Louny: Lounské farmářské trhy. Od 8 do 12 hodin.

Střelnice Chlum Louny: Mistrovství České republiky - 15. ročník. Akční rojnice + domino + sprint z Vps. Od 9 hodin.

Lenešice, před sokolovnou: Slavnostní předání nového vozu a pálení čarodějnic s večerní zábavou – zve SDH Lenešice. Předání vozu, soutěže čarodějnic, ukázka techniky, opékání buřtů, spálení čarodějnice, od 20 hod. Čarodějnická zábava v sokolovně, hraje Taurus. Od 14 hodin.

Louny, Roubenka: Pálení čarodějnic na Roubence – bude připraven program pro děti, opékání buřtíků a navečer spálíme čarodějnici. Od 15 hodin.

Obec Raná: Pálení čarodějnic a stavění májky - slet u hasičské zbrojnice. Vyrobíme si májku a následně ji postavíme zasoutěžíme si upálíme čarodějnici a opečeme buřty. Od 15 hodin.

Vrchlického divadlo Louny: Naši furianti – Ladislav Stroupežnický. TJ Sokol Louny a Vrchlického divadlo v Lounech uvádí komedii z jihočeského venkova nastudovanou k XVI. všesokolskému sletu 2018. Režie: Bohumil Gondík. Doprovází: Muzika souboru písní a tanců Josefa Vycpálka. Od 17 hodin.

KD Zastávka Louny: Mňága a Žďorp – koncert třicetileté české rockové skupiny. Od 20 hodin.

Postoloprty, ul. Zahradní: Cirkus Josef Wertheim. Představení v 15 hodin.

NEDĚLE 29. DUBNA

KČT Louny: Krušné hory – Sasko. Doprava autobusem, pěší trasy 12-17-24 km. Odjezd od Billy v 7 hodin.

Galerie U Plazíka Peruc: Ladislav Bába: Ohlédnutí. Do 1. 5. Od 10 do 17 hodin.

KD Zastávka Louny: Taneční čaje. Od 14 hodin.

Postoloprty, ul. Zahradní: Cirkus Josef Wertheim. Představení v 11 hodin.

PONDĚLÍ 30. DUBNA

Výstaviště Louny: Městské čarodějnice – z důvodu rekonstrukce areálu Letního cvičiště v Lounech se letošní Čáry přesouvají na Výstaviště. Všechny čarodějnice ze širokého okolí jsou vítány! Od 14 hodin.

Černčice u Loun: Pálení čarodějnic - sraz čarodějnic a čarodějů u dětského hřiště v Černčicích, odkud vyrazí průvodem do bažantnice, začátek akce v bažantnici je v 16 hodin, zapálení ohně v 17 hodin. Od 15.30 hodin.

Městská knihovna Louny: Pálení čarodějnic – slet čarodějnic a čarodějů „U Kulatého kamene“ na dvorku knihovny. Od 16 hodin.

Panenský Týnec, u sokolovny: Eko-pálení čarodějnic – soutěže, Miss Čarodějnice, cukrářská soutěž pro všechny umělkyně, zapálení ohně a čarodějnic (18.30). Od 17 hodin.

Zámecká zahrada Postoloprty: Rej čarodějnic – komponovaný pořad agentury Abel pro děti i dospělé, občerstvení, pálení čarodějnice, opékání na ohni… Od 17 hodin.

Vrch Červeňák u Loun: Pálení čarodějnic na Červeňáku – zve TJ Sokol Louny. Masky čarodějnic a čarodějů s sebou. Od 17 hodin.

Bitozeves, májka u kulturního domu: Pálení čarodějnic – všechny čarodějnice a čaroděje zve obecní úřad. Od 17 hodin.

Výškov, před OÚ: Sraz čarodějnic – průvod čarodějnic ke KD Výškov, kde bude pálení čarodějnic, poté pro děti táborák s opékáním buřtů. Od 17 hodin.

Černý kůň – klub Za zdí Louny: Ivan Hlas Trio – Ivan Hlas, Jaroslav "Olin Nejezchleba" a Norbi Kovácz, Support – Jan Vytásek & akustické trio. Od 20 hodin.

ÚTERÝ 1. KVĚTNA

Galerie U Plazíka Peruc: Ladislav Bába: Ohlédnutí. Poslední den výstavy. Od 10 hodin.

Panenský Týnec, náves: 3. ročník prvomájového průvodu dobových postav, techniky a řemesel. Sraz na návsi s cílem a občerstvením v sokolovně. Od 13 hodin.

Výstaviště Louny, amfiteátr: Park Louny – začínáme! Divadlo Věž – Příběhy včelích medvídků, pěvecký sbor Kvítek, kouzelník, poetické májové čtení. Od 15 hodin.

Kino Svět Louny: (15.00, 17.30) Avengers: Infinity War 3D.

(20.00) Dvě nevěsty a jedna svatba.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 27. DUBNA

Podbořany, Meditační zahrada: Čarodějnice – zve RMC Jonáš. Od 15 hodin.

Zkušebna Vroutek: Koncert Xavier Baumaxa. Klub otevřen od 19.30 hodin. Start v 21 hodin.

SOBOTA 28. DUBNA

Stebno: Slet čarodějnic a čarodějů – sraz u Jitky Kadlecové. Koště, řehtačky, pokličky či jiné hudební nástroje s sebou. Od 17 hodin.

Lubenec: Rybářské závody jednotlivců. První 3 místa obdrží poháry a hodnotné ceny, všichni závodníci si odnesou cenu. Prezentace 5 – 5.30, rozlosování 5.30 – 5.45, zahájení v 6 hod.

Kostel Kryry: Uklízecí brigáda v kostele a okolí kostela - zve všechny na pomoc i společné strávení času spolek Dietrich. Každá pomocná ruka je vřele vítána. Od 8.30 hod.

NEDĚLE 29. DUBNA

Podbořany, kostel: Nedělní mše svatá. Od 9 hodin.

PONDĚLÍ 30. DUBNA

Podbořany, trávník na Barborce u Chůvičky: 3. ročník Čarodějnice - soutěže, věštění budoucnosti, čarodějnické obydlí, jízdy na koních, skákací hrad apod., kouzelnické vystoupení Pana Kravaty, vydávání odměn, upálení Čarodějnice. Vstup zdarma. Od 14 hodin.

Obec Petrohrad: Slet Petrohradských čarodějnic – sraz na dětském hřišti v Petrohradě na návsi. Pro děti připravena čarodějnická stezka a na závěr opékání buřtů. Od 16 hodin.

Kryry: Čarodějnice – slovem provází Karel Fiala. Promile Most, od 16.30 průvod čarodějnic od KD, 22 hod. Hand Grenade. Od 16 hodin.

Vroutek: Slet čarodějnic u kulturního domu a stavění májky na náměstí Míru. Od 16 hodin.

Podbořany, náměstí: Stavění májky – SDH Podbořany, strom vztyčí kolem 18. hodiny. Od 16 hodin.

Soběchleby: Stavění máje a pálení čarodějnic – náves. Od 16 hodin.

Nepomyšl, náves a dětské hřiště: Stavění máje a slet čarodějnic – po postavení máje na náměstí čarodějnický slet na dětském hřišti, soutěže o ceny, Miss Čarodějnice, pálení čarodějnice, opékání buřtů. Od 16.30 hodin.

Blšany: Stavění májky a pálení čarodějnice – naproti obchodu u bývalé družiny. Zdobení, stavění májky, opékání buřtíků, ve 21 hodin upálení čarodějnice. Od 17 hodin.

ÚTERÝ 1. KVĚTNA

Kryry: 19. Svátek dobré nálady – slovem provází Kamil Kraus, Íša Barák, Miroslav Čermák, taneční vystoupení, otevřená ZŠ Kryry, prvomájový průvod od 12 hodin, dechová hudba V. Béreš, Michal David revival, Full Time. Od 9 hodin.

Krásný Dvůr, Brody: 1. Máj – tradiční jízda hasičů z Krásného Dvora, přes Chrášťany do Brodů na náves, kde jsou srdečně vítány občany Brodů a poté začíná program. Od 10 hodin.

KČT Podbořany: Pod tisskými břízkami – 27. ročník turistického pochodu. Trasy: 14, 22, 28 km. Start: Blatno ČD od 7.30 do 10 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video