Vodaři uzavřeli dvě žatecké ulice

Markéta Chalupová 2018-04-26 09:58:19

Žatec (mch, tz) Ulice Volyňských Čechů je opět plně uzavřena. Severočeská vodárenská společnost (SVS) tam zahájila další etapu výkopových prací, kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Ze stejného důvodu začnou práce a uzavírka v ulici Oblouková.

Práce v ulici Volyňských Čechů už začaly v minulých týdnech. Město tam opravuje chodníky po pravé straně ulice, směrem z centra města. Začaly také práce na sanaci kanalizační stoky. „Jedná se o bezvýkopovou technologii sanační vystýlkou, tedy činnost, která není na povrchu ulice občany města viděna,“ popsal tiskový mluvčí SVS Jiří Hladík, který zároveň sdělil, že uzavírka ulice nutná k provedení výkopových prací by měla začít již tento týden a skončit nejpozději 30. června. Po dokončení těchto prací zainvestuje Ústecký kraj obnovu uliční vpusti a opravu celé vozovky.

Druhá uzavírka se nyní dotkne především obyvatel Obloukové ulice. „Stavební práce na rekonstrukci vodovodu a kanalizace v ulicích Oblouková a Dvořákova byly zahájeny 24. dubna. Podle schváleného harmonogramu má být stavba dokončena nejpozději do pěti měsíců od předání staveniště, tedy do 20. července,“ sdělil Jiří Hladík. SVS zrekonstruuje dožilé úseky vodovodu v délce 161,5 metrů a nevyhovující úseky kanalizace v délce 260,2 metrů, pro přibližně 180 napojených obyvatel.

„V ulici Oblouková se nachází úsek vodovodu z PVC z roku 1996. V ulici Dvořákova je vodovod z litiny z roku 1955. V souběhu je vedena kanalizace tvořena betonovým vejcem průměru 500/750, stoka byla uvedena do provozu v roce 1964. Kamerová prohlídka prokázala korozi místy nad padesát procent, díry ve dně a stěnách, místy propady komunikace,“ zdůvodňuje, proč je rekonstrukce nutná J. Hladík.

V rámci investiční akce SVS dojde k výměně stávající kanalizace za potrubí z kameniny. Dojde zároveň k přepojení všech domovních kanalizačních přípojek, střešních svodů a uličních vpustí. Pro vodovod bude použito potrubí z vysokohustotního polyetylenu PEHD pro řad A v Obloukové ulici a pro řad B ve Dvořákově ulici bude použito potrubí z tvárné litiny. Součástí stavby bude zároveň přepojení všech vodovodních přípojek. Kanalizace i vodovod budou položeny v dlážděné komunikaci a dlážděném chodníku. Rekonstrukce bude probíhat v otevřeném výkopu.

Práce se budou provádět na etapy, nedojde tak uzavření celých ulic, ale jen jednotlivých úseků. Jako první se chystá uzavírka Obloukové ulice od křižovatky s Dlouhou ulicí, až po vjezd na Chelčického náměstí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video