Běh o legendární Krušovický soudek

Redakce 2018-04-28 02:47:00

Krušovice (red) Královský pivovar Krušovice čeká 38. ročník tradičního běžeckého závodu Běh o Krušovický soudek. Každoročně se zde o legendární putovní výhru utká a změří své síly více jak 200 závodníků. Po vyhlášení výsledků bude připravené občerstvení pro účastníky i veřejnost. Návštěvníci se také mohou těšit na exkurze pivovaru.

Tradiční závod se bude konat 29. dubna, délka trati je 20 kilometrů. Přihlásit se mohou ženy i muži všech věkových kategorií. Registrace závodníků proběhne na místě od 8:00 do 09:15 hodin. Startovné činí 150 Kč. Účastníci budou vybíhat v 9:30 ze Stochova u památného dubu sv. Václava a poběží až do Krušovic. Mimořádně krásná trať povede jak terénem, tak po silnici.

„Oceňováni budou běžci na prvním, druhém a třetím místě v každé kategorii. Ti získají finanční cenu a balíček s krušovickým pivem. Absolutní vítěz závodu obdrží putovní cenu, a to legendární Krušovický soudek,“ říká Kateřina Veitová, tisková mluvčí společnosti Heineken ČR.

V Královském pivovaru Krušovice po vyhlášení vítězů bude připraveno občerstvení a krušovické pivo pro závodníky i diváky. Jako každý rok bude akce probíhat za hudebního doprovodu. Závodníci i veřejnost mohou zdarma využít exkurze v pivovaru, které budou probíhat po doběhnutí závodníků.

Traťovým rekordmanem v mužské kategorii je Jiří Čivrný z roku 1993 s časem 1:07:02. Zastoupení ženského rekordu drží Mirka Petroňuková, která zaběhla závod s časem 1:22:16 v roce 2008.

Pořadateli akce jsou Sokol Stochov – Honice, Královský pivovar Krušovice a město Stochov. Výsledky budou vyvěšeny na webových stránkách www.maratonkladno.cz a www.rozbehnuto.estranky.cz bezprostředně po závodu.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video