Žatecká nemocnice uzavřela dvě oddělení. O děti a maminky se postarají v nemocnici v Kadani

Redakce 2018-04-29 11:05:00

Žatec (mch) Nemocnice Žatec dočasně uzavřela dětské oddělení a porodnici. Omezení provozu platí od 27. dubna, jeho důvodem je onemocnění primářky dětského oddělení Zdeňky Zasadilové a zřejmě i dlouhodobé personální problémy. O dětské pacienty i rodičky se prozatím postará nemocnice v Kadani.

„Dětské oddělení a porodnice jsme byli nuceni dočasně uzavřít z personálních důvodů. Primářka dětského oddělení Zdeňka Zasadilová náhle onemocněla a 2. května nastupuje kvůli zdravotním problémům do nemocnice. Dobu uzavření obou oddělení odhaduji na dva až tři týdny. Až se paní primářka vrátí, předpokládám, že jejich provoz bude opět obnoven,“ popisuje důvody dočasného uzavření ředitel Nemocnice Žatec Jindřich Zetek.

O dětské pacienty a budoucí maminky se prozatím postarají v Nemocnici Kadaň. „Primářka dětského oddělení Patricie Kotalíková, připravila oddělení na příjem všech dětských pacientů, kteří budou potřebovat ošetření anebo hospitalizaci. Primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Padrta, zajistil plynulý příjem všech rodiček ze spádové oblasti Nemocnice Žatec,“ uvedla již v pátek na svých internetových stránkách kadaňská nemocnice.

Žatecká nemocnice se dlouhodobě potýká s personálními problémy. To potvrzují i její zaměstnanci. „Byla to jen otázka času, kdy k uzavření oddělení dojde. O tom, že chybí lékaři a vše závisí na paní primářce víme již dlouho,“ potvrdila nám jedna ze zdravotních sester. V současné době nemocnici chybí dva lékaři na dětském oddělení a jeden na gynekologicko-porodnickém.  

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video