Šesťáci jsou jedničky

Markéta Chalupová 2018-05-04 09:32:56

Žatec (mch) Na aktivitu loňských deváťáků úspěšně navázali žáci ze šesté třídy žatecké základní školy na náměstí 28. října. Pro děti, které navštěvují družinu, společně s jejich třídní Silvií Svobodovou, připravují každé úterý tematické odpoledne.

„Velmi mě těší zájem dětí, které se rozhodly navázat na činnost svých předchůdců a stejně jako oni realizují každé úterý pro své malé spolužáky zábavné odpoledne, jehož zaměření je pokaždé jiné. Během školního roku již zorganizovali například sportovní odpoledne v přírodě s environmentálně orientovanými soutěžemi, turnaje v deskových hrách, výtvarné dílny, ve kterých děti vyrobily vánoční dárek pro maminku nebo velikonoční dekorace, dopravní soutěž zaměřenou na poznávání dopravních značek, řešení dopravních situací a poskytování první pomoci, ale i divadelní kroužek či pečení perníčků před Vánocemi,“ popisuje aktivity dětí S. Svobodová

S velkým ohlasem dětí se setkávají i různé badatelsky orientované aktivity, nyní například v dubnu zkoumaly životní podmínky pro růst rostlin. Každý malý školák zasel, společně se staršími spolužáky, semínka a pak děti sledovaly, jak rostou a vysvětlily si, co vše potřebují rostliny ke zdárnému vývinu.

K šesťákům se přidala i tři děvčata z osmé třídy a pravidelně s dětmi v družině nacvičují taneční vystoupení. „Postupně se k nám přidaly žákyně osmé třídy Adéla Řehulková, Michaela Merklová a v 2. druhém pololetí i Denisa Koutová. Tančily s dětmi na vánoční besídce pro rodiče nebo v pečovatelském domě. Nyní opět společně připravují vystoupení pro babičky a maminky v pečovatelském domě v Podměstí, které se uskuteční k příležitosti Mezinárodního dne matek. Adéla a Michaela dokonce obdržely na konci 1. pololetí od paní ředitelky oficiální pochvalu ředitelky školy,“ je právem hrdá na šikovné žáky S. Svobodová. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video