Branný závod vyhrály Černčice

Lucie Steklá 2018-05-11 12:47:00

Slavětín (lus) V polovině dubna se ve Slavětíně konal další ročník branného závodu. Zúčastnilo se ho šedesát tři tříčlenných družstev dětí a dospělých. Za krásného počasí si změřili síly v disciplínách z větší míry převzatých ze hry Plamen. V kategorii dětí se na prvním místě umístil tým Hasiči Černčice (na snímku), druhý se umístil tým To radši ani nebudu číst, bronzová pozice patřila týmu Donuti.

Dětských týmů závodilo čtyřicet tři z různých částí okresu. Třináct tradičních i netradičních disciplín. Branný závod pořádali již posedmé hasiči Slavětín spolu s Okresním sdružením hasičů Louny. Určen byl nejen pro hasiče, ale i všechny milovníky přírody a dobré zábavy. Závodily tříčlenné hlídky mužů, žen, dětí nebo i smíšené. Hlídky plnily třináct disciplín: hod petkou na cíl, optické signály, střelba ze vzduchovky, topografie, zdra-vověda, překonání lana, vázání uzlů, určování technických prostředků, hadicové kuželky, džberovka, použití PHP, jízda zkušenosti na kole (na snímku). Početnou kategorii dětských týmů doplnilo dvacet týmů dospěláků. Všech úkolů se zhostili na výbornou, vítězem mohl ale být jen jeden - tým s názvem Já, ty, on s časem 28:13 minuty. Stříbrnou příčku s pětiminutovým mankem (33:11) obsadil tým Odvážní, o minutku a půl byl pomalejší a třetí místo vybojoval tým SDH Krásný Dvůr 1. Čtvrtí s časem 42:37 byli členové týmu Dobrohasiči. Procvičení znalostí Plamenu. Účastí v branném závodu ve Slavětíně si týmy mladých hasičů procvičily disciplíny, které jsou běžně zařazeny v soutěži Plamen (na snímku tým Oborčata ukazuje optické signály). Okresní kolo této soutěže se letos koná během víkendu 25. až 27. května, tentokrát v Lubenci. Mezitím si mladí hasiči mohou zasoutěžit v Poháru starosty obce Koštice v sobotu 12. května. Hasičské soutěže začínají. Branné závody každoročně odstartují sezonu hasičských závodů, první se konal začátkem dubna v Cítolibech. Během následujících dvou měsíců se v okrese i mimo něj uskuteční řada závodů. Okresní kolo požárního sportu dospělých se koná 9. června v Lubenci. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video