V Blšanech se natáčí dramatický snímek

2018-05-16 05:32:00

Blšany (až) Nový detektivní seriál s názvem Lynč natáčí v současné době Česká televize. Připravovaný osmidílný snímek vzešel z projektu ČT pro začínající filmové autory. Mladý dokumentarista se v něm snaží odhalit tajemství severočeského městečka, kde zlynčovali Roma a obyvatelům se to podařilo utajit. Příběh z fiktivního města v severních Čechách, kde došlo k dramatickým událostem, se natáčí v Blšanech. Ty se pro potřeby natáčení změnily ve fiktivní městečko Buchnov.

Natáčení probíhá v několika etapách. Poprvé se televizní štáb pod vedením Ivana Vakaráče, který vybírá filmové lokace neboli místa natáčení, objevil v Blšanech už v březnu, kdy se točilo na náměstí v pivnici U kachny, na náměstí také vyrostla filmová „Lékárna“. Další natáčení probíhalo minulý týden od středy do neděle. Produkce sháněla pro potřeby filmařů komparzisty z okolí, zhruba dvacítku lidí.

Televizní štáb si po dobu natáčení pronajal prostory náměstí a přilehlé soukromé zahrady, minulý týden natáčel i v budově radnice. Jak vyplývá i z usnesení zastupitelstva města Blšan, Česká televize zaplatí za pronájem městského úřadu 65 000 korun, má také pronajaté domy od soukromníků, i tam jsou částky za pronájem podobné. Během několika dnů se na blšanském náměstí usídlila „pouť”, byla tam hlavně podle požadavků scénáře a užily si ji v rámci natáčení především děti, které tam dorazily spolu s rodiči, již se zaregistrovali jako komparsisté. Všechny houpačky a kolotoče měly zdarma. A jaké byly odměny za účast v komparzu? „Jeden den 800 korun pro dospělé, 400 korun za dítě,” prozradila podbořanská maminka, která se natáčení zúčastnila spolu s manželem a dcerkou. Dětem se účinkování v budoucím filmu líbilo, aniž by si to nějak moc uvědomovaly. Kolotoče a houpačky měly po celou dobu zadarmo, dostaly i cukrovou vatu. To vše samozřejmě pod pečlivým dohledem a za pokynů pana režiséra.

Minulou středu a čtvrtek se natáčely scény, kde hraje Marek Němec (policista), Barbora Kodetová (starostka Buchnova), nebo Jiří Dvořák, Dana Syslová, Zuzana Stivínová a další známí herci.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video