Kulturní tipy kam vyrazit na Chomutovsku

2018-05-18 15:16:48

Vyrazte o víkendu za kulturou...

PÁTEK 18. KVĚTNA

Chomutov — od 19 hodin v Hřebíkárně koncert Will Eiffel.

Kadaň — Městské muzeum v Kadani si ve spolupráci s Muzeem československého opevnění Na Kočičáku v hradní galerii připravilo výstavu ke stému výročí založení Československa. Výstava se bude věnovat kasárnám době prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Vernisáž proběhne od 17 hodin a vstup na ni je zdarma.

Červený Hrádek — od 19 hodin na zámku Dívčí válka — hudební představení Ženského komorního sboru Jirkov v Rytířském sále.

Klášterec nad Ohří — od 17 hodin v galerii Kryt vernisáž Absolvenské výstavy 2018 výtvarného oboru klášterecké a kadaňské ZUŠ.

SOBOTA 19. KVĚTNA

Chomutov — Pěvecké sbory Aurum Chomutov, Clavis Cordium Most, Příležitostný sbor atec a další se sejdou v sobotu 19. května od 13.30 hodin v Hřebíkárně. Po samostatných vystoupení se v 16.45 představí společně.

Blatno — Muzeum československého opevnění Na Kočičáku pořádá v sobotu 19. května Květnovou mobilizaci na Kočičáku. Akce přiblíží návštěvníkům dobovou atmosféru při mimořádných vojenských opatřeních provedených československou armádou v květnu 1938 a nese se ve jménu desátníka Antonína Hejkala, jediného známého obránce objektů na vrchu a kočičáku a také všech ostatních, kteří byli připraveni v roce 1938 bránit svou vlast. V rámci prohlídky návštěvníci shlédnou československými vojáky plně obsazené objekty lehkého opevnění, polní okopy, dobový tábor našich tehdejších protivníků — sudetoněmeckého Freikorpsu a několik dobových scének. Do některých se diváci zapojí do děje, například při kontrole finanční stráže. První prohlídka bude zahájena v 10 hodin, další pak budou zahájeny v každou sudou hodinu až do 22.

Farmářské trhy proběhnou na chomutovském náměstí 1. máje od 8 do 12 hodin.

Spořice — Pelmel — Vladimír Sixta, je název výstavy, jejíž vernisáž se uskuteční v krásných prostorách spořického kostela Sv. Bartoloměje od 15 hodin. Dále bude přístupná vždy ve středu, sobotu a neděli od 14 do 17 hodin.

Jirkov — Tradiční festival hudby a divadla s pestrým programem pro každého v zahradě Kludského vily se uskuteční od 14 hodin.

NEDĚLE 20. KVĚTNA

Klášterec nad Ohří — od 19.30 hod. v kulturním domě divadlo Drahá Mathilda.

Kadaň — od 19 hodin v Orfeu divadlo Rodina je základ státu. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video