Mažoretky úspěšné na soutěži

Lucie Steklá 2018-05-21 15:39:00

Louny (lus)První květnovou sobotu se mažoretky Základní umělecké školy Louny Arielky, Jasmínky a Konvalinky zúčastnily oblastního kola mažoretkových skupin v Žatci. Bojovaly tam o postupy na Mistrovství Čech, které se uskuteční na začátku června ve Strakonicích. Arielky soutěžily v kategorii minimažoretky a obsadily druhé místo. Tato kategorie je bez postupu. Jasmínky a Konvalinky postup vybojovaly, Jasmínky z třetího místa a Konvalinky z místa druhého. Budeme jim ve Strakonicích držet palce, aby se probojovaly až na Mistrovství České republiky. Blahopřejeme! Na soutěži v Žatci se představilo celkem třináct družstev ze Žatce, Postoloprt, Loun, Kladna, Prahy, Plzně a Klatov, které byly dále děleny do příslušných kategorií - děti mladší a starší, juniorky a seniorky. V dopoledním programu soutěže se všechny mažoretkové soubory předvedly v „Pochodovém defilé“ na náměstí Svobody.

Kapitánky z každé jednotlivé formace si musely vždy vylosovat název písně, kterou jim zahrála živá kapela. Tři skupiny mladších dětí pochodovaly z dolního náměstí celkem 80 metrů, ostatní kategorie 100 metrů. Všechna děvčata se pozorně soustředila, jelikož každé zaváhání si zaznamenávala šestičlenná porota jdoucí před nimi. Druhá část soutěže, kterou byla pódiová formace, se v odpoledních hodinách přesunula do areálu letního kina. Zde každý ze souborů cvičil připravenou choreografii na skladbu dle vlastního výběru. Po skončení obou soutěžních kol zbývalo jen sečíst body a vyhlásit výherce v jednotlivých kategoriích, kteří postoupí do Zemského finále ve Strakonicích.

Více fotek najdete zde.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video