Putování městem s detektivní zápletkou

Iveta Drlíková 2018-05-21 15:46:45

Nejenom rodiny s dětmi zve Město Žatec na další ročník zábavného „Putování“ historickým centrem. Akce s podtitulem „Korzo jako za starých časů“ proběhne v sobotu 26. května a za cíl si dává přenést přítomné do roku 1890. Vítaní tak budou návštěvníci v oděvech „šitých na míru“ této historické době, ti budou mít vstup zdarma. Na trasu se vyráží z náměstí Svobody od 14 hodin, ale doprovodný program bude v centru Žatce probíhat již od 13.00. „Jako tahák máme projížďku kočárem a nebude chybět i trocha napětí. Opět lidem zpřístupníme další část žateckého podzemí, po cestě potkají ducha i loupežníky,“ přibližuje za pořadatele Petr Antoni, který slibuje i další překvapení.

Oblíbená akce se letos ponese v detektivním duchu, bude se hledat ztracená osoba. Vše podstatné se účastnící dozvědí ve speciálním vydání tiskoviny Saazzer Nachrichten. Noviny bude kamelot lidem rozdávat na trase Putování. Jako doprovodný program bude za malý poplatek zpřístupněna „Jedová chýše“ pod restaurantem u Zlatého Beránka, před klubem Budík bude hrát kapela Tabasker a na náměstí Svobody mohou lidé zavítat i do „Kouzelného obchůdku“. „Cílem akce je oživit centrum města a nejen děti seznámit trochu s jeho historií. Snažíme se, aby se hlavně děti naučily vnímat město i jinak než jsou zvyklé. Letos si tak chceme připomenout „korzování“ po náměstí, tedy činnost kolem roku 1890 naprosto běžnou. Čím dál častěji na Putování chodí i lidé jen tak, protože se dostanou do míst, kam se běžně nepodívají,“ dodává P. Antoni.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video