Úvod   /   Zprávy   /   Škola jako galerie

Škola jako galerie

Pavel Macák 2011-05-18 00:00:00

Kryry – Ve výstavních akcích pokračuje Základní škola v Kryrech. Před několika dny zde byla na chodbě školy zahájena výstava perokreseb, pastelů a akvarelů jesenického malíře Miroslava Mottla. Ten zde již před rokem vystavoval své obrazy krajin a nyní se rozhodl ukázat žákům, ale i dospělým své obrázky, které namaloval na svých dovolených v zahraničí. Tato výstava, která má za cíl podporovat výtvarné cítění žáků, zde potrvá do konce června.

„Kromě této výstavy na chodbě ještě prezentujeme fotografie, které byly vyhodnoceny jako nejlepší ve fotografické soutěži „Zimní kryrská rozhledna“. Té se zúčastnilo sedm autorů se sedmnácti snímky. První místo v ní získal snímek Miroslava Touška st. a druhé a třetí místo získaly fotografie Jana Kneifla. Zvláštní cenu poroty získal Michal Toušek, jehož snímek byl vybrán na výrobu pohlednice pro přání do roku 2012 a záběr zimní rozhledny Miroslava Štorcha bude na další pohlednici Kryr,“ uvedl ředitel školy Kamil Kraus.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video